Piektdien 11.novembra krastmalā varēs nodot sveces Ukrainas atbalstam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Biedrība "Tavi draugi" aicina iedzīvotājus šodien, dodoties nolikt svecītes pie Rīgas pils 11.novembra krastmalā, atnest arī otru svecīti vai sveču pārpalikumus, ko nodot biedrības punktā ierakumu sveču izgatavošanai Ukrainas armijai, pavēstīja biedrības pārstāve Beāte Bēvalde.

"Tavi draugi" Lāčplēša dienas sveču pieņemšanas punkts atradīsies pie Lielā Kristapa skulptūras un darbosies no plkst.17 līdz 22. Ziedotās sveces un sveču atlikumi tiks izmantoti, lai izgatavotu ierakumu sveces Ukrainas aizstāvju vajadzībām.

Ar Rīgas domes atbalstu arī atlikumi no 11.novembra krastmalā un pie Rīgas pils aizdedzinātājām svecēm tiks nodoti ierakumu sveču izgatavošanai.

Sveču savākšanā brīvprātīgi iesaistījusies Rīgas 21.vidusskola un tās audzēkņi.

Jau ziņots, ka biedrība "Tavi draugi" novembrī organizē akciju "Draugu sveču mēnesis". Tās laikā ikviens ir aicināts izgatavot ierakumu sveces, izmantojot gofrēto kartonu, konservu bundžu un parafīnu, ziedot sveču izejmateriālus vai veikt mērķa ziedojumu izejvielu sagādei. Ierakumu sveces pakāpeniski tiek nogādātas Ukrainā valsts aizstāvju atbalstam.

Biedrības noliktavā, Ventspils ielā 50, Rīgā, katru novembra otrdienu un ceturtdienu no plkst.14 līdz plkst.18 un sestdienu no plkst.10 līdz plkst.18 notiek ierakumu sveču gatavošanas darbnīcas. Plānots, ka akcija turpināsies līdz 2023.gada sveču mēnesim - februārim.

Bēvalde stāstīja, ka pirmās Ukrainā nogādātās Latvijas iedzīvotāju izgatavotās sveces jau silda karavīrus ierakumos un tiek ļoti novērtētas. Karavīri tās izmanto, lai uzsildītu ūdeni, pagatavotu maltītes un lai sasildītos paši.

Lai arī ierakumu sveču akcija ir tikai sākusies, biedrība jau ir saņēmusi vairākus tūkstošus Latvijas iedzīvotāju, tostarp uzņēmumu darbinieku, pensionāru, skolēnu un bērnudārznieku gatavoto sveču, kas pakāpeniski tika nogādātas Ukrainā.

Biedrība "Tavi draugi" nodrošina koordinētu humānās palīdzības sniegšanu Ukrainas civiliedzīvotājiem Latvijā un Ukrainā, organizējot un koordinējot Latvijas iedzīvotāju, organizāciju un uzņēmumu brīvprātīgo iesaisti palīdzības sniegšanā. Līdz kara sākšanās dienai biedrība sniedza palīdzību un atbalstu ģimenēm, kas nonākušas trūkumā vai saskārušās ar problēmām tepat Latvijā, bet, kopš kara pirmās dienas, fokuss strauji nomainīts uz palīdzības sniegšanu Ukrainai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu