Demokrāti saglabā kontroli ASV Senātā (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

ASV Senāta vēlēšanās Nevadas štatā uzvarējis demokrātu kandidāts, kas ļauj prezidenta Džo Baidena partijai saglabāt kontroli parlamenta augšpalātā arī pēc vidustermiņa vēlēšanām.

Vairāku ASV telekanālu publiskotās jaunākās aplēses liecina, ka Nevadas štatā vēl vienu divu gadu amata termiņu ieguvusi demokrātu senatore Katrīna Kortesa-Masto.

Tādējādi demokrāti ir ieguvuši nepieciešamās vismaz 50 balsis, lai nodrošinātu kontroli Senātā, jo, balsīm sadaloties vienādās daļās, izšķirošo balsi var nodot viceprezidente Kamala Harisa.

Pašlaik apkopotās aplēses par vēlēšanu rezultātiem liecina, ka demokrātiem ir 50 no 100 mandātiem Senātā, bet republikāņiem - 49. Džordžijas štatā 6.decembrī gaidāma vēlēšanu otrā kārta.

Baidens, kurš atrodas Kambodžā, kur notiek Dienvidāzijas valstu asociācijas samits pauda prieku par to, ka demokrātiem arī turpmākos gadus būs vairākums Senātā.

Republikāņi līdz šim nodrošinājusi 211 no 435 Pārstāvju palātas vietām, un, pēc visa spriežot, ir ceļā uz to, lai Kongresa apakšnamā nodrošinātu nelielu vairākumu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu