Vāgnerieši nogalinājuši krievu karavīru, kurš gūstā bija sniedzis intervijas Ukrainas medijiem (18)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas armija ar Z zīmi
Krievijas armija ar Z zīmi Foto: SERGEI ILNITSKY/EPA/Scanpix

Ar Krievijas algotņu organizāciju "Vagner" saistīts "Telegram" kanāls "Grey zone" publicējis videoierakstu, kurā redzams, kā vāgnerieši izpilda nāvessodu kādam Krievijas karavīram, kurš iepriekš bija nonācis ukraiņu gūstā.

Krievijas medijs "Insider" ziņo, ka nogalinātais ir Jevgēņijs Nužins.

Septembra sākumā viņš padevās ukraiņu gūstā un vēlāk sniedza interviju ukraiņu žurnālistam Jurijam Butusovam, kurā stāstīja par briesmīgajiem apstākļiem Krievijas armijā un to, ka vēlas pārbēgt uz Ukrainu. Oktobrī viņš sniedza līdzīgu interviju.

VIDEO: J. Nužina sniegtā intervija ukraiņu žurnālistam Butusovam

Pašlaik nav skaidrs, kā "Vagner" izdevās pārtvert Nužinu. Nāvessoda izpildes video Nužins stāsta, ka viņam uzbrukts Kijivā, kā rezultātā viņš zaudējis samaņu un attapies pagrabā, kur Nužinam paziņots, ka "viņš tiks tiesāts". Savukārt citi avoti ziņo, ka Nužins Krievijā atgriezies pēdējās karagūstekņu apmaiņas laikā.

Nāvessods izpildīts, iesitot Nužinam ar veseri pa galvu. Šādu metodi vāgnerieši izmantojuši arī Sīrijā.

Jau vēstīts, ka lielo zaudējumu dēļ Krievijas algotņu organizācija "Vagner", kas kopā ar Krievijas karaspēku cīnās Ukrainā, ievērojami pazeminājusi prasības jaunajiem kaujiniekiem, teikts Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas izlūkdienesta svētdien publiskotajā atskaitē.

Agrāko nosacīti augsto vervēšanas standartu vietā tagad "Vagner" pieņem darbā pat ieslodzītos ar nopietnām medicīniska rakstura problēmām, ziņoja britu izlūkdienests.

"Vagner" vadītājs Jevgēņijs Prigožins, iespējams, apsver izmantot jaunos kaujiniekus, lai izveidotu tā dēvēto "Vagner" līniju Krievijas aizsardzības pozīcijās Ukrainas austrumos, uzskata izlūkdienests.

Krievijas cilvēktiesību aizsardzības organizāciju "Gulagu.net" un "Sēdoša Krievzeme", kā arī Ieslodzīto tiesību aizsardzības fonda publiskotie dati liecina, ka Krievija kopš vasaras vidus uz karu ar Ukrainu nosūtījusi vismaz 15 000 ieslodzīto. Vervēšanu veikuši "Vagner" un Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvji.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu