Gluzunovas stāsts par spontāno kaisli ar melnādainu vīrieti satracina internetu (15)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: STV Pirmā/Twitter.com/Apollo.lv kolāža

Dziedātāja un "STV Pirmā!" šova "Ģimene burkā" dalībniece Elīna Gluzunova intervijā ar Valdi Melderi nākusi klajā ar izteikumiem, kas dažus šokējuši, dažus aizvainojuši, dažus – uzjautrinājuši. Par ko cepiens?

 

​Elīna Gluzunova intervijā stāsta Valdim Melderim par to, kā kopā ar draudzeni atpūtusies kādā klubā: "Sēdēja nēģeris tajā klubā. Mēs abas hi hi, ha ha... "Tu esi skūpstījusies ar nēģeri?" "Nē." "Es arī nē." Varbūt jāaiziet, jāpajautā, varbūt mēs varam pabučoties."

Es viņam vienkārši piegāju klāt un pajautāju: vai es ar tevi varu paskūpstīties. Tā tas arī bija. Viņš tā skatās – okey... Un viss! Un tā tas arī bija! Un mēs abas divas skūpstījāmies ar viņu. Vienkārši tās bija pāris sekundes, lai saprastu to, ka... Es negribu teikt krieviski, tad būtu jāsaka daudz pī, pī, pī, pī, pī..."

Valdis Melderis jautā: ja pieklājīgi pārtulko latviski, kā tas izklausās? Gluzunova atbild: "Nav priekš manis. Tas nav nekas tāds aizvainojošs, es vienkārši nesaprotu tās sievietes, kurām patīk."

Valdis Melderis iebilst: "Pag, tas ir viens konkrēts čalis! Cits čalis tev patiktu."

Gluzunova atbild: "Smarža. Vīrieša smarža. Melnādainiem vīriešiem ir ļoti īpatnēja smarža. Es nevarētu sadzīvot ar to."

Ko saka komentētāji

Intervijas fragments nokļuva internetā un nepalika nepamanīts. Sociālajos tīklos birst komentāri gan par Gluzunovas izteiksmes stilu, gan par saturu.

Dace Ševčenko: "Viņa, pirmkārt, izmantoja absolūti nepieņemamus, aizvainojošus terminus, pret kuriem tumšādainie ļoti, ļoti iebilst. Kāpēc to nevar vienkārši respektēt. Īstie nejēgas nav tie, kas pret to iebilst, bet ir tie, kas izliekas nesaprotam, par ko ir runa."

Elza: "100% otrais, tas viss teksts bija TIK awkward, ka vārds nēģeris, manuprāt, tajā, ko viņa pateica, bija mazākā bēda."

Ilva: "Vispār katram cilvēkam ir sava smarža. Arī vienas rases pārstāvji smaržo ļoti atšķirīgi viens no otra. Līdz ar to ir visai aprobežoti cilvēka smaržai pievilkt klāt rasi."

Kabacis: "Piedēvēt savus dīvainos novērojumus visai rasei ir rasisms, nevis fakts."

Dažiem komentētājiem dīvaina likās ideja, kā draudzenes nokļuva līdz bučošanās domai. Rasisms vai stulbums – par to domās dalās.

Ritvars Asarītis: "a kā būtu ar pašu faktu, ka viņas abas piegāja pie random čaļa lai pabučotos un saprastu kā tas ir? nu ja nebūtu šīs krāsainās pieskaņas.. tas pats moments arī nav nedaudz savāds pasākums?"

Sintija: "Viņas ar draudzeni kā zoodārzā "diez kā ir bučoties ar nēģeri", nekā, tāpat kā ar jebkuru rases pārstāvi, abas rindas kārtībā mēģināja, un Gluzu konstatēja, ka, redz, visi nēģeri smirdot. Nu tur viss ir slikti :D es vēl varu saprast, ka mums tas vārds nav nekas tāds, bet tālāk..."

Jomolejs: "Man simpatizēja vairāki rasisma līmeņi tajā bučošanās stāstā. Viens bija, ka viņas automātiski pieņēma, ka ir kaut kādas augstākas būtnes, ar kurām tas nabags noteikti gribēs bučoties.

Man tiešām žēl, ka viņš viņām nepateica, ka viņas ir jocīgas un lai tinas prom."

Daži komentētāji Elīnas Gluzunovas izteikumos neko briesmīgu nesaskata.

Armands: "Kāda starpība? Katrs izsakās, kā vēlas, parāda tikai savu intelektu. Bet vārds "nēģeris", kā jau to norādīja VVC, ir normāls latviešu valodas vārds. Arī 2018. gada Jū Nesbē romāna tulkojumā lietots vārds "nēģeriete". Tā ir latviešu valoda."

Roberts Fūrmanis: "Cilvēks atklāja savas izjūtas. Viņam uz to ir tiesības. Tviteris tagad svētā sašutumā lauž krēslus."

AG: "Neesmu īpaši augstās domās par Gluzunovas kundzi, bet neko tādu īpašu viņa nepateica. Tās ir viņas sajūtas konkrēta situācijā. Es saprotu, ka to, ko cilvēks godīgi domā, arī nedrīkst teikt?"

Kāpēc Elīnu neviens nepārtrauca?

Daži komentētāji sociālajos tīklos ir neizpratnē, kāpēc intervētājs Valdis Melderis ļāva Elīnai Gluzunovai netraucēti izrunāties, nevis pastāstīja intervējamajai dažas lietas, par kurām viņa acīmredzami nekad nav aizdomājusies.

Zanda: "Kad Didrihsone savā IG izmantoja šo vārdu, tad visa Latvija teica, ka viņa ir pāķe un vispār neko nesaprot, bet šī burvīgā dāma nekaunas pat to vairākkārt atkārtot televīzijā. Cik mums tie influenceri ir neizglītoti, vājprāts."

Aiva: "Štrunts par to vārdu vai bučošanos (tas gan ir rasisms). Lielākā problēma ir tā, ka piedēvēt smaku visiem melnādainiem cilvēkiem ir rasisms. Vai viņa visus cilvēkus ir apostījusi, lai šādi apgalvotu? Un Valda Meldera smiešanās un laipnā sarunas turpināšana tikpat šokējoša."

Baiba Strautmane raksta: "Nē, nu jā... tas, ka Elīnai kaut kas likās... bet tas, ka Valdis Melderis mierīgi un ar smaidu "moderē" šādu "interviju", man tiešām ir pārsteigums."

Valdis Melderis atbild: "Protams, ka man vajadzēja uzreiz atbilstoši noreaģēt, bet es nebiju kam tādam gatavs. Tāpēc arī tie stulbie smiekli. Vienkārši neprofesionāli."

Dažiem savukārt liekas – ko gan vadītājs var darīt, ja intervējamais izliek sevi kā uz delnas?

Apollo.lv lūdza Valdim Melderim komentāru par šo daudz aprunāto un ļoti diskutablo intervijas daļu. Valda Meldera komentārs ir šāds: “Protams, ka man vajadzēja Elīnu pārtraukt, bet es pats “paliku uz pauzes”, tāpēc arī tik bērnišķīga reakcija un nenoreaģēju uzreiz.”

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu