VIDEO ⟩ Kāpēc Juglas iela ir kļuvusi bīstama satiksmes dalībniekiem? (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Veloceliņš Juglas ielā Rīgā šķērso ielu, kur atļautais braukšanas ātrums ir 70 km/h. Sastrēguma stundās šķērsot šo velosipēdu pāreju ir teju neiespējami, jo automašīnas traucas cita aiz citas, Latvijas Televīzijas raidījumam "4. studija" pastāstīja Egīls Tišanovs, kurš bieži šeit šķērso ceļu.

"Tā nav gājēju pāreja tās klasiskajā izpratnē, un attiecīgi līdz brīdim, kamēr nebūs izbūvēts luksofora objekts, tur nevar ierīkot gājēju pāreju," informēja RD Satiksmes departamenta direktora biroja vadītājs Jānis Vaivods.

Juglas ielas vienā pusē ir veloceliņš un aiz pārbrauktuves arī otrā pusē ir veloceliņš, taču, lai šķērsotu ielu, ir jābūt ļoti, ļoti uzmanīgam, jo bieži vien šeit rodas bīstamas situācijas. Atļautais braukšanas ātrums ir 70 kilometri stundā. Juglas ielā satiksme ir ļoti intensīva, tāpēc gājējiem un velosipēdistiem ielas šķērsošana šeit ir problemātiska un bīstama.

Pagaidām tā nav ne pārbrauktuves, ne pārejas, bet vienkārši bīstama šķērsošanas vieta. Un šī iemesla dēļ arī izveidotā velo infrastruktūra nav ērta un droši izmantojama. Neregulējamu gājēju pāreju šeit nevar izveidot minētās satiksmes plūsmas dēļ. "Tur ir nepieciešams luksofora objekts," pavēstīja Vaivods. "Departamenta rīcības plānā nākotnē ir šāda veida luksofora objekta izveide arī šajā vietā, tomēr arī jānorāda, ka mums pilsētā ir vairākas citas vietas, kas tomēr ir prioritārākas un akūtākas tieši no infrastruktūras lietotāju skaita."

Cerams, ka Satiksmes departaments līdz pavasarim, kad velobraucēju būs krietni vairāk, pagūs vismaz uzstādīt brīdinošos signālus un zīmes, kā arī samazinās atļauto braukšanas ātrumu, lai šis Juglas ielas posms kļūtu drošāks.

Plašāk raidījuma "4. studija" sižetā!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu