Zelenskis: Raķetes NATO teritorijā - trieciens kolektīvajai drošībai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Foto: Postimees

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis vakara uzrunā raķešu nokrišanu NATO dalībvalsts Polijas teritorijā nodēvējis par "triecienu kolektīvajai drošībai".

Zelenskis norāda, ka Krievija otrdien uz Ukrainu raidījusi 90 raķetes, kas bijušas vērstas pret Ukrainas energoinfrastruktūru, uzņēmumiem un dzīvojamajām mājām.

"Šodien noticis tas, par ko jau sen brīdinājām. Terors neaprobežojas tikai ar mūsu valsts robežām. Krievijas raķetes trāpīja Polijā," viņš uzsver. "Cik reizes Ukraina teikusi, ka teroristiskā valsts neaprobežosies tikai ar mūsu valsti? Tas ir tikai laika jautājums, līdz Krievijas terors iestiepsies tālāk."

"Jo ilgāk Krievija jūtas nesodāma, jo vairāk apdraud visus, ko spēj sasniegt Krievijas raķetes. Raķetes NATO teritorijā. Tas ir Krievijas raķešu uzbrukums kolektīvajai drošībai! Tā ir ļoti nozīmīga eskalācija. Jārīkojas," mudina Zelenskis.

"Mūsu Polijas brāļiem un māsām tagad saku: Ukraina jūs vienmēr atbalstīs! Terors nesalauzīs brīvu tautu! Uzvara ir iespējama, ja nav baiļu! Jums un mums tādu nav," uzsver Zelenskis. 

"Krievija terorizē mūs un visus, ko spēj sasniegt. Darīsim visu, lai to apturētu!"

Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis sasaucis valdības sēdi par notikušo, pēc kuras plāno sniegt oficiālu komentāru par notikušo. Pagaidām izskanējusi neapstiprināta informācija par netālu no Polijas-Ukrainas robežas nokritušām raķetēm. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu