VIDEO ⟩ Nav ne ietves, ne apgaismojuma - iedzīvotāji aicina pievērst uzmanību gājējiem bīstamai ielai Rīgā

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Pie raidījuma "Bez tabu" vērsās kāda iedzīvotāja, kura lūdza pievērst lielāku vērību satiksmei diennakts tumšajās stundās. Marija arī min konkrētu vietu Rīgā, kur problēma ir acīmredzama.

Raidījums devās uz tā dēvētajām "Čiekurkalna krustcelēm". Tas ir satiksmes rotācijas aplis ar pieciem atzariem. Čiekurkalna 4. šķērslīnijas, Ungura ielas un Gaujas ielas malā ir laternas.

Arī Rusova ielā vienā no pusēm ir gaismekļu rinda, bet otrā ielas posmā pēc apļa nav neviena apgaismojuma, ja vien neskaita skatītājas pieminētos senos stabus zaļajā zonā – vairākus metrus atstatu no ceļa.

Šajā pašā posmā nav ietves, līdz ar to gājēji spiesti lavierēt starp ielas malā novietotajām automašīnām, kas brauc garām abos virzienos.

Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods: "Jānorāda, ka Rusova ielā blakus teritorijā savus plānus izstrādā arī liels attīstītājs, attiecīgi paredzot šīs teritorijas izbūvi. Mēs, izdodot attiecīgi savus tehniskos noteikumus šīs teritorijas attīstībai, tad arī lūgsim šīs teritorijas attīstītāju veikt minētās ielas posma pārbūvi, izbūvējot gan ietvi, gan apgaismes objektus."

CSDD arī aicina autovadītājus būt divtik vērīgiem un diennakts tumšajā laikā braukt ar ātrumu, kas tomēr ir zem atļautā.

Vairāk "Bez tabu" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu