Mjanmas hunta atbrīvos 700 cietumniekus, tai skaitā bijušo britu vēstnieci

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Mjanmas hunta ceturtdien paziņoja, ka atbrīvos 700 cietumniekus, tai skaitā bijušo Lielbritānijas vēstnieci, japāņu žurnālistu un gāztās Aunas Sanas Su Či valdības konsultantu no Austrālijas.

Bijusī vēstniece Vikija Boumena, ekonomikas konsultants Šons Tērnels un žurnālists Toru Kubota "tiks atbrīvoti, lai atzīmētu Nacionālo dienu", paziņoja augsta ranga virsnieks. Pēc atbrīvošanas viņi tiks deportēti no Mjanmas.

Boumena, kas bija vēstniece Mjanmā no 2002. līdz 2006.gadam, 24.augustā tika aizturēta savā Jangonas mājoklī kopā ar vīru Hteinu Linu - ievērojamu mākslinieku un bijušo politieslodzīto. Viņa tika apsūdzēta imigrācijas noteikumu pārkāpšanā, jo dzīvesvietas adrese atšķīrās no tās, kas bija norādīta viņas ārzemnieka reģistrācijas apliecībā.

Boumenai un viņas vīram septembrī tika piespriests viena gada cietumsods. Viņi abi tagad tiks atbrīvoti.

Austrālijas pilsonis Tērnels bija Mjanmas civilās līderes Aunas Sanas Su Či konsultants un tika aizturēts neilgi pēc pērnā gada februārī notikušā puča. Septembrī viņam un Su Či slēgtā huntas tiesas sēdē tika piespriests trīs gadu cietumsods par oficiālu noslēpumu likuma pārkāpšanu.

Kubota kopā ar diviem Mjanmas pilsoņiem jūlijā tika aizturēts Jangonā netālu no mītiņa, kura dalībnieki protestēja pret valdību. Viņam tika piespriests 10 gadu cietumsods.

Pirms gaidāmā paziņojuma par cietumnieku atbrīvošanu pie Inseinas cietuma Jangonā sapulcējās viņu tuvinieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu