Blinkens: ASV dalās visā informācijā ar Ukrainu saistībā ar Polijā nokritušo raķeti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens Foto: OLIVIER DOULIERY/AFP

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens ceturtdien paziņojis, ka Savienotās Valstis dalās ar to rīcībā esošo informāciju ar Ukrainu un visi partneri - ASV, NATO, Polija un Ukraina - apņēmušies sekot faktiem, izmeklējot raķetes nokrišanu Polijā.

"Mēs esam regulāri sazinājušies ar mūsu Ukrainas partneriem. Mēs dalāmies ar informāciju, kas mums ir," preses konferencē Bangkokā paziņoja Blinkens.

Viņš norādīja, ka izmeklēšana turpinās, bet Savienotās Valstis "līdz šim nav redzējušas neko, kas būtu pretrunā [Polijas] prezidenta Andžeja Dudas provizoriskajam novērtējumam, ka tas, iespējams, ir Ukrainas pretgaisa aizsardzības raķetes rezultāts".

Tomēr Blinkens piebilda, ka "neatkarīgi no šī incidenta precīzām detaļām, Krievija ir atbildīga par notikušo", jo Maskavas agresīvais raķešu trieciens un karš turpinās.

ASV valsts sekretārs sacīja, ka Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis personiski sazinājies ar Polijas prezidentu, lai noskaidrotu faktus.

"Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes priekšsēdētājs sacīja, ka Ukraina veic vispusīgu notikušā analīzi," piebilda Blinkens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu