Pasaules kausa izcīņā startē viena no turnīra favorītēm Anglija

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

2022.gada Pasaules kausa finālturnīrā pirmdien norisināsies trīs spēles, kurās Anglijas futbolisti cīnīsies ar Irānu, Nīderlande spēkosies ar Senegālu, bet ASV spēlēs ar Velsu.

B apakšgrupas mačs starp Angliju un Irānu sāksies plkst.15 pēc Latvijas laika, trīs stundas vēlāk laukumā dosies A apakšgrupas komandas Nīderlande un Senegāla, bet plkst.21 B apakšgrupā būs ASV un Velsas mačs. Meistarsacīkstes tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Anglijas un Irānas izlases savā starpā tiksies pirmo reizi vēsturē. Anglijas futbolisti iepriekšējā finālturnīrā aizcīnījās līdz pusfinālam un pērn spēlēja Eiropas čempionāta finālā, taču pirms došanās uz Kataru nav uzvarējuši sešos mačos pēc kārtas. Pirmdienas mačā angļiem nevarēs palīdzēt pussargs Džeimss Medisons.

Savukārt Āzijas vadošajā izlasē Irānā ir bažas par Sardara Azmuna dalību mačā, jo viens no komandas vadošajiem futbolistiem ikra muskuļa savainojuma dēļ nav spēlējis kopš oktobra.

Anglijas izlases kapteinis Herijs Keins ir ļoti tuvu jaunam rekordam. Uzbrucēja kontā patlaban ir 51 trāpījums valstsvienības kreklā. Komandas rekordists šobrīd ir Veins Rūnijs ar 53 vārtu guvumiem.

Arī Senegāla ar Nīderlandi savā starpā tiksies pirmo reizi vēsturē.

Senegālas izlasē no sastāva pēdējā brīdī traumas dēļ tika svītrota komandas lielākā zvaigzne - Minhenes "Bayern" spēlētājs Sadio Manē. Nīderlandiešiem savainots ir uzbrucējs Memfiss Depajs, kurš šosezon peidalījies tikai divos mačos un arī pirmdien laukumā nedosies.

Šajā apakšgrupā pirmā spēle tika aizvadīta svētdien, kad Ekvadora ar 2:0 uzvarēja mājinieci Kataru.

Velsa ar ASV līdz šim tikušās tikai divās pārbaudes spēlēs, pēdējā no tām pirms diviem gadiem cīnoties bezvārtu neizšķirti. Abas izlases ir starp jaunākajām Pasaules kausa finālturnīrā.

Velsas valstsvienībai šajā mačā nevarēs palīdzēt pussargs Džo Elens, kurš turpina dziedēt kājas augšstilba muskuļa savainojumu.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts un to 2002.gadā kopā uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Visas 32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm. Katras grupas divas labākās izlases iekļūs astotdaļfinālā un turpinās cīņu par futbola prestižāko trofeju.

Šis būs pēdējais turnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026.gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu