Mongolijā novērots dīvains fenomens – uz riņķi skrienošs aitu bars (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Twitter video

Zināms, ka aitas mēdz akli sekot tam, kas iet pa priekšu. Sak, kur visi, tur arī es. Bet vai tiešām šis aitu aklums var būt tik liels, ka vesels aitu pulks varētu dienām ilgi staigāt uz riņķi, sekojot cita citai?

Šādu jautājumu rosinājis visai dīvains un noslēpumains video, kas pēdējās dienās cirkulē sociālajos tīklos un kurā redzams aitu pulks, kas bez apstājas staigā uz riņķi.

17. novembrī Ķīnas valsts medijs “People's Daily” savā “Twitter” kontā padalījās ar video, kurā redzami vairāki desmiti aitu, kas riņķo teju precīzā aplī. Video uzņemšanas brīdī aitas riņķojušas jau desmit dienu, pamatīgi pārsteidzot un izbiedējot saimniecības īpašniekus.

Daži komentētāji pauduši, ka aitas iegājušas tā saucamajā nāves spirālē, kā to reizēm dara skudras. Citi savukārt raksta, ka šīs aitas varētu būt sasirgušas ar “riņķošanas slimību”. Tā ir slimība, kuru izraisa augsnē esoša baktērija, inficējot smadzenes un liekot dzīvniekam nedaudz nosliekties uz inficēto pusi. Tiesa, parasti no šīs infekcijas cieš mazs procents aitu, kā arī riņķošanas veids tām ir atšķirīgs. Parasti pēc dažām dienām tās mirst.

Mongolijā novērotās aitas, cik zināms medijiem, riņķojušas 12 dienas un, iespējams, riņķo joprojām. Nevienam arī nav skaidrs, kā šīs aitas ēd, dzer vai nokārtojas.

“Tikko kā es uz to paskatījos, es nodomāju, ka neko tamlīdzīgu neesmu redzējusi. Tas šķita aizdomīgi. Izskatās, ka tur kāds ielicis kaut ko pa vidu, lai aitas netiktu iekšā,” Austrālijas izdevumam “ABC” teica mājlopu eksperte Emma Doila.

Dažos attēlos, ar kuriem dalījušies citi mediji, gan redzams, ka aitu apļa vidū stāv cilvēki, kas it kā ir sastinguši. Tiesa, nav īsti skaidrs, vai šis video ir viltots.

Ja aitas ilgu laiku atrodas šaurā aplokā, tad kādā brīdī tās var sākt riņķot. Šis simptoms bieži redzams savvaļas dzīvnieku, īpaši lielo kaķu vidū. Ieslodzīti krātiņā, tie mēdz bez kādas redzamas jēgas mest lokus pa to. Bara dzīvnieku vidū tāda uzvedība var izrādīties lipīga.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu