Pieredze: saziņa ar komentētāju, kurš publiski bija aicinājis režisori izvarot (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no video

Interneta komentāri ir vieta, kas mēdz būt īpaši nežēlīga. Pētījumi rāda, ka seksisms un naids pret sievietēm komentāros arvien pieaug. Sarunu šovā “Zilonis studijā” režisore Alise Zariņa atklāj stāstu, kāda izvērtās viņas saziņa ar anonīmu komentētāju, kurš virtuālajā vidē bija aicinājis viņu izvarot.

Sarunu šovā “Zilonis studijā” Alise atklāj, ka nereti piedzīvo, ka par viņas viedokli cilvēki brūk virsū un kāds no malas iesaistās. “No vienas puses, parasti ir aicinājums – ignorējam, ļaujam viņiem būt. Bet no otras puses, reizi pa reizei es kaut ko pasaku un izdaru tāpēc, ka, man šķiet, ka šiem cilvēkiem nereti ir nesodāmības apziņa.

Viņa uzskata, ka reizēm naidpilno komentāru autoriem “norādīt, apturēt un pateikt nav pats sliktākais”, tas ir balanss, jo “protams, viņi barojas no uzmanības”.

“Man bija gadījums, kad es sameklēju cilvēku, kurš bija konkrēti aicinājis mani izvarot. Man likās – atradīšu, parunāšos. Es atradu viņa personību – parasti jau var atrast, pat ja cilvēki ir anonīmi – , es šim vīrietim uzrakstīju, un viņš teica:

“Lūdzu, nesaki par šo manā darba vietā! Man vienkārši bija ļoti, ļoti slikta diena.”

Man likās – ak, dievs, ja man būtu slikta diena, es nerakstītu svešiniekiem neko tādu. Un viņš lūdza, lai es viņu saprotu, kas varbūt nedaudz kaut ko pastāsta par šo cilvēku, viņa domu gājienu,” pieredzē dalās Zariņa.

Vairāk skaties raidījumu te.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu