Par 14 krāpšanas gadījumiem aizturēts kādas ārvalsts pilsonis (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Valsts policija par 14 krāpšanas gadījumiem aizturējusi kādas ārvalsts pilsoni, kurš, uzrādot viltotus maksāšanas uzdevumus, no iedzīvotājiem izkrāpis mobilos telefonus un datorus, informēja policijā.

Oktobra beigās policijā vērsās kāds vīrietis, ziņojot, ka ticis apkrāpts. Proti, cietušais interneta vietnē bija ievietojis sludinājumu, ka pārdod mobilo telefonu. Drīz vien viņam uzrakstījis kāds vīrietis, kurš izteicis vēlmi to iegādāties.

Abi norunājuši tikšanos Rīgā šā gada 18.oktobrī. Iespējamais pircējs uzrādījis pārdevējam maksāšanas uzdevumu, pēc kā pārdevējs viņam nodevis telefonu. Taču nauda pārdevēja kontā tā arī neienāca, tāpēc pēc laika viņš sapratis, ka ticis apkrāpts.

Tāpat policijā vērsās kādas viesnīcas darbinieki, ziņojot, ka tikuši apkrāpti līdzīgā veidā. Proti, vīrietis viņiem uzrādījis maksāšanas uzdevumu par uzturēšanās apmaksu, taču nauda tā arī netika saņemta.

Rīgas Centra iecirkņa policisti noskaidroja, ka šos noziedzīgos nodarījumus, visticamāk, izdarījusi viena persona - ārvalsts pilsonis. 22.novembrī, iespējamā vainīga persona tika aizturēta.

Turpinot darbu ar aizturēto, noskaidrots, ka arī citviet Latvijā viņš, iespējams, apkrāpis iedzīvotājus pēc līdzīgas shēmas - uzrādot viltotus maksāšanas uzdevumus, no iedzīvotājiem izkrāpis mobilos telefonus un datorus. Ieskaitot jau pieminētos gadījumus, policijai patlaban ir informācija par 14 krāpšanas gadījumiem, ko, iespējams, izdarījis vīrietis.

Policijās sākti vairāki kriminālprocesi un 24.novembrī vīrietim piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu