Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Kur tev ir klitors? Jautājumi, ko vēlamies dzirdēt no vīriešiem (2)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Jautājumi, kas tiek uzdoti ginekologa kabinetā, joprojām pārsteidz ginekoloģi Dženu Gunteri, tāpēc viņa dalās ar savu viedokli par sieviešu dzimumorgāniem un visu, kas ar tiem saistīts. "Sieviešu vagīnas ir kaut kas biedējošs. Tāpat kā vīriešu zināšanas par tām," Guntere teic portālam "The New York Times".

Kad man bija aptuveni 20 gadu un es mācījos par ginekoloģi, tik un tā ļāvu vīriešiem domāt, ka viņi ir sieviešu anatomijas eksperti. 

Es ilgu laiku skaitīju plāksnes uz griestiem, kamēr viņi maldījās "pa rajonu, nezinot adresi", ja jūs saprotat, ko es ar to domāju.

Tā vietā, lai izlabotu viņu mēģinājumus, es vienkārši lielu daļu orgasmu notēloju - mana prioritāte bija likt vīrietim justies labi.

Turklāt, es neesmu tāda vienīgā - pētījumos atklāts, ka aptuveni 67 procenti sieviešu, kuras nodarbojušās ar dzimumaktu, ir tēlojušas orgasmu. Iemesli pārsvarā vieni un tie paši - nevēlos sāpināt savu partneri, viņš tāpat manī neieklausīsies, gribu viņu uzmundrināt vai vienkārši vēlos, lai sekss ātrāk beidzas.

Reti tiek runāts par to, kas nepieciešams sievietei, lai arī viņa gultā justos labi. Pirmā vieta, no kuras daudzas heteroseksuālas sievietes mācās par seksu un orgasmu, ir filmas (kur vairums filmu veidotāju ir vīrieši), līdz ar to orgasms aprobežojas ar iekošanu lūpā, muguras izliekšanu un pavaidēšanu.

Otrā vieta, kur mācīties - gultā ar partneri. Bet cik labu mācību stundu gan var iegūt no vīrieša, kurš, statistiski skatoties, piedzīvojis ļoti daudz tēlotu orgasmu?

Tagad, kad strādāju par ginekoloģi, gadījumi, kad sievietes ginekoloģiskās apskates laikā vīrieši prasa parādīt, kur īsti atrodas klitors, nav nemaz tik reti. Tas, protams, ir lieliski, taču es vienmēr pie sevis domāju:

"Vecīt, tu ar viņu dzīvo kopā desmit gadus, un jautā to man?"

Bet es smaidu, sniedzu viņam nelielu ieskatu anatomijā un norādu, ka īstais eksperts visu laiku jau bijis viņam blakus. Nav brīnums, ka joks par to, ka vīrieši nekad nevar pajautāt pareizā ceļa norādes, nekad nenoveco.

Pirms vairākiem gadiem es nolēmu, ka laiks atgūt pašpārliecinātību. Tas bija saistīts gan ar vairākiem gadiem, ko pavadīju, studējot medicīnu, gan vēlmi atrast sevis cienīgu vīrieti, kuru patiešām interesēs, ko es vēlos gultā.

Es iemācījos, ka saruna sākas seksuālo attiecību pašā sākumā, un tas ir pilnīgi normāli uzdot jautājumus: "Pastāsti, kas tevi uzbudina!" Vai pat labāk: "Parādi, kā tev patīk!"

Ja šīs sarunas satrauca manu partneri vai viņš nevēlējās par to runāt vispār - paldies, nākamais!

Bet tas ir tikai sākums - es domāju, cik gan bieži sievietes pielāgo savas seksuālās vēlmes un izpausmes, lai apmierinātu vīrieti. 

Aizvien vairāk pacientes interesējas, vai viņas ir "normālas", vai viņu maksts nav pārāk vaļīga, vai mazās kaunuma lūpas nav pārāk lielas un vai tās patiks vīrietim.

Pastāv mīts, ka vagīnai jābūt ļoti šaurai un ciešai, lai gūtu seksuālu baudu. It kā sievietes vēlētos tur būt tikpat ciešas, kā pirms nevainības zaudēšanas. Turklāt katrs mans kolēģis ir saņēmis lūgumu no vīrieša veikt sievietei operāciju, un padarīt viņas vagīnu "īpaši ciešu" pēc dzemdībām. Reizēm viņi joko, reizēm ne.

Sievietes ir tik uztrauktas, ka viņu mazās kaunuma lūpas ir izvirzītas ārpus lielajām, ka vēlas veikt operāciju. Un tas nekas, ka tā ir 50 procentiem sieviešu. Viņas vēlas veikt kaunuma lūpu samazināšanas operāciju, lai gan tās spēlē nozīmīgu lomu orgasma sasniegšanā.

Vai varat iedomāties, ka vīrietis vēlētos samazināt savu locekli, lai vairāk patiktu savai partnerei vai izskatītos labāk jogas biksēs?

Jā, es dusmojos uz vīriešiem. Tās lietas, par ko sievietes raud, lietas, ko viņām ir teikuši vīrieši, ar laiku kļūst tikai skumjākas, jo tās nemainās. Man liekas, ka bažas tikai pieaug.

Sociālajiem tīkliem, protams, ir liela nozīme - ir aizvien vairāk platformu, kur sievietes tiek pakļautas neveselīgiem un nesasniedzamiem standartiem.

Tikpat neērts ir arī iespējamais peļņas motīvs - ārsti gūst finansiālu labumu no sievietēm, kuras ir neapmierinātas ar savu ķermeni.

Es gribētu, lai visas sievietes - tās, kuras vēlas nodarboties ar seksu ar vīrieti, ar sievieti, vai ar abiem - zinātu, ka seksuāla bauda ir domāta viņām.

Protams, seksuālās attiecībās piedalās divi, un abi arī var gūt baudu, taču patriarhālā sabiedrībā sievietes bauda nav galvenais.

Īstenībā, ja kādam vīrietim ir tik ļoti palaimējies, ka viņš tevi ieraudzījis kailu, vienīgais jautājums, ko viņam vajadzētu uzdot, ir: "Kā tev patīk labāk?"

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu