VIDEO Veloceliņa Ziepniekkalns-Centrs sāga. Raidījums turpina meklēt skaidrojumus

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Raidījums "Zebra" turpina iztirzāt nebūšanas uz veloceliņa Ziepniekkalns-centrs. Iepriekšējā sērijā raidījums brīnījās, kas tur notiek. Tagad Rīgas domes Satiksmes departaments sniedz skaidrojumus, kāpēc tur ir tā, kā ir.

Iepriekš konstatētos negludumus celiņā departamentā skaidro ar centieniem pēc iespējas saglabāt koku saknes, pēc iespējas mazāk negatīvi ietekmēt apkārtējo vidi.

Veloceļam 5,7 kilometru garumā no Ziepniekkalna līdz Nacionālajai bibliotēkai jau iepriekš novēroti projektēšanas trūkumi. Viens no uzskatāmākajiem ir pretrunīgi uzstādītās ceļazīmes "Dodiet ceļu" pie iebraukšanas Bērnu slimnīcā.

Ceļazīme "Dodiet ceļu" ir gan autovadītājiem, gan arī šeit velobraucējiem, radot neizpratni, kuram tad ir priekšroka. Autovadītājiem jāseko zīmēm. Arī velobraucējiem ir jāseko, pa kuru pusi kurā brīdī ir jābrauc.

Tāpat nav skaidrs, kuram priekšroka ir gājēju pārejās pie krustojumiem. Domes īpašumu departamentā skaidro, tās ir vēsturiski izveidojušās ielas šķērsošanas vietas, kas saglabātas, ievērojot vizuālās estētikas principus.

Plašāk "Zebras" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu