Par PMLP amatpersonu iespējamu dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu sākts kriminālprocess

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde.
Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde. Foto: Edijs Pālens/LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) sācis kriminālprocesu par Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) amatpersonu iespējamu dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu Elektroniskās tiešsaistes vēlētāju reģistra iepirkumos, aģentūru LETA informēja IDB.

Sāktajā kriminālprocesā tiek izvērtēta divu PMLP amatpersonu iespējama dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana, kā arī uzņēmēja iesaiste PMLP amatpersonu pretlikumīgo darbību atbalstīšanā.

IDB kriminālprocesā veicis neatliekamas procesuālās darbības, tostarp arī kratīšanas PMLP telpās.

Viena no PMLP amatpersonām procesuālo darbību laikā tika aizturēta. Patlaban šai amatpersonai piemērots aizdomās turētā statuss un noteikti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā aizliegums pildīt amata pienākumus. Otrai PMLP amatpersonai piemērots statuss - persona pret kuru sākts kriminālprocess.

Uzņēmējam piemērots aizdomās turētā statuss un ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Izmeklēšanas interesēs šobrīd papildu informācija netiek sniegta.

PMLP aģentūrai LETA apstiprināja, ka IDB veicis procesuālas darbības pārvaldes telpās un viena persona šobrīd ir atstādināta no amata pienākumu veikšanas. Pārvalde sadarbojas ar IDB, sniedzot visu nepieciešamo informāciju. Ņemot vērā, ka izmeklēšanu veic Iekšējais drošības birojs, plašākus komentārus pārvalde nevarot sniegt.

Pārvaldē norādīja, ka tiek regulāri veikts amatu interešu konflikta un korupcijas risku izvērtējums, kā arī izstrādāts pārvaldes pretkorupcijas pasākumu plāns, kurā noteikti pasākumi arī Publisko iepirkumu procedūru organizēšanas un pretendentu piedāvājumu izvērtēšanas jautājumos.

Tāpat pārvaldē apstiprināja, ka nav plānots veikt dienesta pārbaudi.

Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā publicētā informācija liecina, ka PMLP Elektroniskās tiešsaistes vēlētāju reģistra iepirkumos uzvarējis uzņēmums "SOAAR".

Uzņēmuma vārds izskanējis arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izmeklētajā kriminālprocesā par Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) organizētu iepirkumu, kurā kopumā figurē desmit personas, tostarp sešas amatpersonas.

Kriminālprocesā izmeklētie noziedzīgie nodarījumi saistīti ar CVK organizētu iepirkumu 2021.gadā. KNAB aģentūru LETA informēja, ka 7.novembrī sāka kriminālprocesu aizdomās par iespējamu krāpšanu lielā apmērā, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kas izraisījusi smagas sekas, kā arī šo noziedzīgo nodarījumu atbalstīšanu un dienesta dokumentu viltošanu.

Arī PMLP iepirkums, kurā par uzvarētāju atzīts uzņēmums "SOAAR", noticis 2021.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu