VIDEO ⟩ Kā latvietis izcīnīja vēsturisku uzvaru pasaules kartinga čempionātā

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ātrumu cilts

Portāls TVNET sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko raidījuma "Ātruma cilts" sēriju. Tās galvenais varonis ir Kristaps Gasparovičs, kurš nule kā izcīnījis pasaules čempiona titulu kartingā prestižajās "Rotax MAX Challenge Grand Finals" sacensībās Portugālē DD2 Masters vērtējumā.

Kristaps kartingā ir visu mūžu, bet pēdējo gonku pirms vēsturiskā panākuma aizvadījis 2016. gadā Itālijā. "Rotax" sacensības ir pirmais viņa lielais starts pēc piecu gadu pauzes, turklāt sacensības sakritušas ar 32. dzimšanas dienu, kad viņš starp 36 citu valstu nacionālo un starptautisko čempionātu uzvarētājiem izcīnījis uzvaru. Visiem braucējiem bijusi vienāda tehnika un doti pieci treniņi jeb 50 apļi līdz kvalifikācijai, līdz ar to uzvarējis labākais no labākajiem.

Emocijas pēc uzvaras, uz ko iets visu mūžu, ir grūti aprakstāmas. Kristapa tēvs, kartingu pasaulē labi zināmais Ēriks Gasparovičs, Paulam Timrotam stāsta, ka sen nebija raudājis un piedzīvojis tādas sajūtas kā Portugālē. Ēriks dēlam vienmēr ir palīdzējis, lai sportists varētu šo ceļu iet, un kā vienu no lielākajiem trumpjiem izceļ tieši jaunību un pieredzes bāzi, kas ļāva gudri izcīnīt uzvaru. Liela nozīme bijusi arī draugu un līdzjutēju atbalstam, kuri palīdzēja ar padomu, lai kopīgiem spēkiem adaptētos situācijai.

Pauls atzīst, ka apskauž Kristapu, jo viņš kā pieaudzis cilvēks īsteno savu bērnības sapni gan trasē, gan strādājot par kartingu mehāniķi un treneri Kuveitā, Bahreinā un citviet pasaulē. Kā tas iespējams un kurp tālāk vedīs Kristapa sportista karjera, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā.

Plašāk "Ātruma cilts" sižetā!

Šajā "Ātruma cilts" sezonā Pauls Timrots un raidījuma komanda turpina meklēt ātrumu, piedzīvojumus un interesantus sarunu biedrus. "Ātruma cilts" katru ceturtdienu skatāma arī LMT Viedtelevīzijā un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties "Twitter" sarunās ar tēmturi #ĀtrumaCilts.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu