Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā varēs ziedot asinis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nākamajā nedēļā Valsts asinsdonoru centra (VADC) specializētajā autobusā Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra (RPNC) teritorijā iestādes darbinieki un Sarkandaugavas apkaimes iedzīvotāji varēs ziedot asinis, pavēstīja RPNC pārstāve Ilze Krūkle.

VADC autobuss būs redzams, ieejot pa galvenajiem vārtiem, pie A korpusa.

Tāpat šajā laikā ikvienam būs iespēja apmeklēt RPNC vēstures un kultūras telpu ar pastāvīgo ekspozīciju par psihiatrijas vēsturi un centra attīstību 200 gadu laikā.

Asinis var ziedot, ja pēdējo 14 dienu laikā nav bijis saskarsmē ar cilvēkiem, kuriem ir aizdomas par saslimšanu ar Covid - 19, kā arī ja donors atbilst visiem nepieciešamajiem kritērijiem.

Donoru ērtībai VADC aicina donora anketu aizpildīt jau pirms asins nodošanas elektroniskā formā un izdrukāt. Anketu nepieciešams aizpildīt ne ātrāk kā dienu pirms asins ziedošanas.

Lai ziedotu asinis, līdzi jābūt derīgam personu apliecinošam dokumentam (pasei, personas apliecībai (eID) vai jebkurai citai personu identificējošai apliecībai, kas satur sekojošu informāciju - personas kodu, vārdu, uzvārdu un foto. Savukārt, lai saņemtu kompensāciju ir nepieciešams bankas konta numurs.

Pirms asins ziedošanas ļoti svarīga ir laba pašsajūta un vēlme palīdzēt grūtībās nonākušiem pacientiem. Pēc reģistrēšanās potenciālajam donoram jāaizpilda neliela anketa, kam seko saruna ar ārstu, temperatūras un asinsspiediena mērījumi, kā arī hemoglobīna pārbaude. Ja visi rādītāji ir labi, tad donors aicināts doties uz asins ziedošanu, kas aizņem aptuveni 30 minūtes.

Pasākums notiks 7.decembrī no plkst.10 līdz plkst.14 RPNC teritorijā, Tvaika ielā 2.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu