Tramps izsaka prasību atcelt ASV konstitūciju (9)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps Foto: Joel Martinez/The Monitor via AP, Pool

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps kārtējo reizi nosaucis sevi par 2020. gada prezidenta vēlēšanu uzvarētāju un aicinājis atcelt valsts konstitūciju, argumentējot, ka šādi pasākumi varētu būt attaisnojami pārkāpumu dēļ balsošanas un balsu skaitīšanas laikā. Baltais nams jau stingri nosodījis šādus paziņojumus un nosaucis tos par "mūsu tautas dvēseles anatēmu", informē Lielbritānijas raidorganizācija BBC. 

Tramps nebeidz uzstāt uz savām nepamatotajām apsūdzībām, ka viņš uzvarēja 2020. gada vēlēšanās, taču rezultāts tika viltots par labu Džo Baidenam. Savu aicinājumu viņš publicēja sociālajā tīklā "Truth Social", ko viņš pats izveidoja, spītējot "Facebook" un "Twitter", lai cīnītos pret tajos it kā pastāvošo cenzūru.

Ierakstā Tramps atkārtoti uzsvēra, ka uzvarēja vēlēšanās, un apsūdzēja "lielos tehnoloģiju uzņēmumus" sazvērestībā ar demokrātiem, lai neļautu viņam atgriezties Baltajā namā.

2020. gada prezidenta vēlēšanās Baidens uzvarēja ar vairāk nekā 7 miljonu balsu pārsvaru. ASV elektoru kolēģijā Baidens saņēma 306 balsis, bet Tramps - 232 balsis.

2016. gadā Tramps savu uzvaru pār Hilariju Klintoni svinēji ar aptuveni tādu pašu rezultātu (304 pret 227), taču toreiz nosauca to par "pārliecinošu".

Jau vēstīts, ka novembrī Tramps paziņoja, ka grasās atkārtoti kandidēt ASV prezidenta amatam 2024. gadā. 

Pagaidām bijušais prezidents ir vienīgais republikānis, kurš paziņojis par šādu nodomu, taču viņa pozīcija ir kļuvusi nedrošāka pēc ASV vidustermiņa vēlēšanām, kurās daudzi viņa atbalstītie kandidāti cieta sakāvi.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu