Arī Igaunijā pārtrauc telekanāla "Doždj" apraidi (3)

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Līdzīgi kā Latvijā un Lietuvā, arī Igaunijā no ceturtdienas pārtraukta Krievijas telekanāla "Doždj"/"TV Rain" apraide, vēsta Igaunijas medijs "Postimees".

Lēmums pamatots ar to, ka Latvijā izsniegtā apraides atļauja deva kanālam tiesības savu saturu raidīt arī citās Eiropas Savienības valstīs, ASV un citviet.

Igaunijā "Doždj" saturu translēja "Telia", "Elisa" un "Home 3". Apraides atļaujas anulēšanas dēļ no 8.decembra "Doždj" saturu Igaunijā vairs nedrīkstēs translēt.

NEPLP otrdien, 6. decembrī, nolēma anulēt apraides atļauju līdz šim Latvijā strādājošajai Krievijas neatkarīgajai TV programmai "Doždj". Arī Lietuvas mediju uzraugs vakar lēmis par apraides pārtraukšanu Lietuvas teritorijā.

NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš paudis, ka lēmums par apraides licences anulēšanu pieņemts saistībā ar draudiem valsts drošībai un sabiedriskajai kārtībai.

Lēmums pieņemts, vērtējot pārkāpumu kopumu, kas pieļauti pēdējā laikā: valsts valodas celiņa nenodrošināšana pārraidēm, Krimas attēlošana kartē kā daļa no Krievijas teritorijas, Krievijas armijas saukšana par "mūsu armiju", iespējama atbalsta paušana Krievijas armijai. Tāpat vērtēta no VDD saņemtā informācija, kuras saturu Āboliņš neatklāja.

Ņemot vērā, ka "Doždj" raida ne vien televīzijā, bet arī platformā "Youtube", NEPLP lūgs uzlikt ģeobloku "Doždj" kanālam šajā platformā, lai saturs nebūtu pieejams Latvijā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu