"Doždj" galvenais redaktors atlaisto Korosteļevu neņems atpakaļ darbā (14)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evgenia Novozhenina

Televīzijas kanāla "TV Rain" galvenais redaktors Tihjons Dzjadko lēmumu par Alekseja Korosteļeva atlaišanu negrasās mainīt, lai gan Korosteļevu publiski aizstāvējusi "TV Rain" ģenerāldirektore un patiesā labuma guvēja Nataļja Sindejeva, Latvijas Televīzijas raidījumā "Kas notiek Latvijā?" apliecināja pats Dzjadko.

1.decembrī "TV Rain" raidījumā "Zģes i seičas" ("Здесь и сейчас"/"Šeit un tagad") telekompānijas darbinieks Aleksejs Korosteļevs aicināja sniegt informāciju par mobilizēto Krievijas armijas karavīru dienestu frontē un izteica cerību, ka telekanālam izdevies vairākiem karavīriem palīdzēt, piemēram, ar "ekipējumu vai elementārām ērtībām frontē".

Saistībā ar šo paziņojumu Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome pagājušajā nedēļā ierosināja administratīvā pārkāpuma lietu, savukārt "TV Rain" 2. decembrī paziņoja, ka pārtrauc sadarbību ar Korosteļevu.

Komentējot televīzijas kanāla īpašnieces un patiesā labuma guvējas Nataļjas Sindejevas emocionālos aicinājumus pieņemt Korosteļevu atpakaļ darbā un atgriezties arī tiem trim kanāla darbiniekiem, kuri aizgāja no "TVRain", solidarizējoties ar Korosteļevu, Tihons Dzjadko "Kas notiek Latvijā?" uzsvēra, ka Sindejevas nesen teiktais ir tikai viņas viedoklis sociālajos tīklos.

"Es esmu kanāla galvenais redaktors, es atbildu par kanāla redakcionālo politiku, tajā skaitā arī par kadru politiku, par personālu, Natālija Sindejeva neatbild par kadru politiku, par personāla politiku, jo īpašnieks nevar iejaukties kanāla redakcijas lēmumos un darbībā. Tas ir viņas viedoklis.

Televīzijas kanāls "Doždj" neaicina Korosteļevu atgriezties darbā," sacīja Dzjadko.

Jau vēstīts, ka Valsts drošības dienests (VDD) rosinājis iekšlietu ministram Kristapam Eklonam (AP) tā dēvētajā melnajā sarakstā iekļaut Gruzijā pastāvīgi strādājošo televīzijas kanāla "Doždj" ("Дождь"/"TV Rain") raidījuma vadītāju Alekseju Korosteļevu, kurš pašlaik esot atlaists.

VDD ir izvērtējis televīzijas kanāla "TV Rain" 1.decembra raidījumā "Šeit un tagad" paustos izteikumus, secinot, ka tie ir vērtējami kā aicinājums sniegt materiālu atbalstu Krievijas okupācijas spēkos mobilizētajiem karavīriem, informēja dienests.

Raidījuma "Šeit un tagad" bijušais vadītājs Korosteļevs raidījuma laikā vairākkārt norādījis uz Krievijas karavīru smagajiem apstākļiem frontē, nepietiekamo nodrošinājumu ar ekipējumu un pārtiku.

Pēc tam žurnāliste Jekaterina Kotrikadze raidījumā "Šeit un tagad" pavēstīja, ka "Doždj" nolēmis pārtraukt sadarbību ar Korosteļevu, norādot, ka par pamatu atlaišanai esot tieši viņa izteikumi.

Vienlaikus otrdienas pēcpusdienā "TV Rain" ģenerāldirektore Natālija Sindejeva esot norādījusi, ka Korosteļeva atlaišana esot bijusi kļūda, tāpēc Korosteļevs un vēl divi žurnālisti esot aicināti atgriezties darbā.

Sindejeva atvainojusies Korosteļevam un "TV Rain" auditorijai.

Tāpat Korosteļeva teiktais liecinot, ka televīzijas kanāls "TV Rain" ir apkopojis informāciju par minētajām problēmām, lai palīdzētu tās risināt, informēja VDD.

Neskatoties uz televīzijas kanāla pārstāvju vēlāk sniegtajiem paskaidrojumiem, VDD vērtējumā nav pieļaujams, ka Latvijas informatīvajā telpā tiek izplatīta informācija, kas aicina sabiedrību sniegt atbalstu Krievijas okupācijas spēkiem. Krievijas bruņoto spēku mērķtiecīgie militārie uzbrukumi un īstenotā vardarbība pret Ukrainas civiliedzīvotājiem ir atzīti par terorismu, bet Krievija - par terorismu atbalstošu valsti.

Ņemot vērā minētos apstākļus, VDD vērtējumā raidījumā paustie izteikumi ir vērsti pret Latvijas nacionālās drošības interesēm un rada maldīgu priekšstatu par Krievijas armiju, veicinot sabiedrības līdzcietību pret agresoriem.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu