Erdogans atkal piedāvā būt starpnieks starp Ukrainu un Krieviju

TVNET/LETA/UKRINFORM
CopyLinkedIn Draugiem X
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans Foto: AFP/SCANPIX

Turcija turpina sarunas ar Kijivu un Maskavu, cerot uz uguns pārtraukšanas un pēc tam arī ilgstoša miera iespēju, kā arī ir gatava kļūt par aktīvu starpnieku, trešdien apliecināja Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.

"Mēs redzējām - ja diplomātijai tiek dota iespēja, lai panāktu vienošanos par labību un gūstekņu apmaiņu, tad ceļš uz mieru var tikt atvērts. Mēs turpinām mūsu sarunas ar Putina kungu un ar Zelenska kungu šajā virzienā, un mēs ceram panākt uguns pārtraukšanu, bet pēc tam arī ilgstošu mieru mūsu reģionā," trīspusējā samitā ar Azerbaidžānas un Turkmenistānas prezidentu piedalīšanos sacīja Erdogans.

Krievijas karš pret Ukrainu satricinājis globālo sistēmu, tās pamatus pārtikas un enerģētikas jomā, novedis pie augstiem inflācijas tempiem visā pasaulē, atgādināja Turcijas līderis.

Taisnīgu mieru iespējams panākt tikai dialoga ceļā, un Turcija ir gatava aktīvi pildīt starpnieka lomu šajā procesā, kārtējo reizi uzsvēra Erdogans.

Kā iepriekš izteicies Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, ar vienkāršu uguns apturēšanu Krievijas agresīvo ambīciju problēmu atrisināt nevar, bet miera panākšanai ir jānovērš visi draudi no Krievijas puses.

Pagaidu pieklusums, uz ko uzstāj Krievija un ko tā cenšas uzdot par "mieru", ir vajadzīgs tai, lai sagatavotu jaunu agresijas posmu, norādījis Zelenskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu