Jaunais finanšu ministrs: 2023.gads būs grūts, tālāk būs vieglāk (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas "Jaunā vienotība" valdes loceklis un 13. Saeimas deputāts Arvils Ašeradens.
Partijas "Jaunā vienotība" valdes loceklis un 13. Saeimas deputāts Arvils Ašeradens. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ja  Latvijai izdosies tik pāri 2023.gadam, tad nākamajos divos gados gaidāma ekonomiskā izaugsme 3% apmērā, LTV raidījumam "Šodienas jautājums" norādījis jaunievēlētais finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV). 

Ašeradens uzsvēra divas problēmas, ar kurām 2023.gadā nāksies saskarties Latvijas ekonomikai - pirmkārt jāgatavojas recesijas posmam, no kura "valstij būs jātiek ātri ārā". Otra problēma, ar kuru nāksies tik galā Latvijas ekonomikai ir inflācija.

"Latvijas banka ir diezgan optimistiska savās prognozēs, es uz to skatos mazliet uzmanīgāk, ir jāpanāk ka ekonomika aiziet recesijā ziemā un tad, kad beidzas apkures sezona, mēs strauji ejam ārā no šī posma," pauž finanšu ministrs. 

Jautāts, vai būs iespējams sasniegt 1,3% uz ekonomikas izaugsmes rēķina, Ašeradens atbild: "Līdz šim prognozes ir tādas: ja izdosies tikt pāri 2023.gadam, ekonomiskā izaugsme varētu būt 3%.

Samazināsies ienākumi no inflācijas, bet stabilizēsies ienākumi no ekonomikas izaugsmes. Tas ļaus gan veidot fiskālo telpu, gan arī samazināt strukturālo deficītu,"

uzsver Ašeradens un piebilst:" Jautājums uz kuru neviens nevar un arī nezina atbildi, ir kad beigsies šis briesmīgais karš, jo tieši tas rada jaunus un jaunus notikumus un izdevumus sistēmā, kurus ir grūti prognozēt.

Kopējā aina ir, ka grūts 2023.gads un optimistisks 2024. un 2025. gads."

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu