Par gada "Eiropas cilvēka Latvijā" titulu sacensību turpina Staķis, Zuģickis un Pozņaks (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas mērs Mārtiņš Staķis
Rīgas mērs Mārtiņš Staķis Foto: Evija Trifanova/LETA

 Sacencību par gada "Eiropas cilvēka Latvijā" titulu turpinās Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, "Europe Direct Dienvidlatgale" centra vadītājs Oskars Zuģickis un "tviterkonvoja" veidotājs Reinis Pozņaks,  pastāstīja "Eiropas kustības Latvijā" (EKL) ģenerālsekretāre Liene Valdmane.

Viņa atzīmē, ka gada "Eiropas cilvēka Latvijā" tituls tiek noskaidrots sabiedrības balsojumā un piešķirts cilvēkam, kurš ar saviem darbiem ir devis būtisku ieguldījumu Eiropas kopējo vērtību stiprināšanā Latvijā un Latvijas vārda spodrināšanā Eiropā.

Balsojums par gada "Eiropas cilvēku Latvijā" šogad notiek 25.reizi. Savukārt par "Top3" kandidātiem var balsot līdz 23.decembrim, sekojot saitei "ej.uz/EGCL3".

"Top3" iekļuvis Rīgas mērs Staķis. Pieteikumā norādīts, ka beidzot Rīga atkal ir viena no Eiropas Savienības valstu galvaspilsētām. Atzinīgi novērtēts, ka Rīgas mērs izveidoja Ukrainas bēgļu centru, nodrošinot visu nepieciešamo un kalpojot par paraugu citām pilsētām, pat valstij.

"Noteikti un pārliecinoši virza Rīgu zaļā kursa virzienā un uz klimata neitralitāti. Aktīvs Eiropas Savienības dalībvalstu galvaspilsētu tīkla dalībnieks. Kopā ar visaugstāko ES līmeni un Ukrainu koordinē pašvaldību savstarpējo sadarbību," pausts pieteikumā.

"Top3" iekļauts arī "Europe Direct Dienvidlatgale" centra vadītājs Zuģickis. Pieteikumā norādīts, ka viņa spēja aizraut un vienot Daugavpils un Latgales jauniešus ir prātam neaptverams. Zuģicka pasākumos piedalās desmitiem tūkstoši cilvēku un pasākumus raksturo kvalitāte, sarunāšanās prasme un Eiropas vērtību iedzīvināšana. Zuģickis pieteikumā tiek atzīts par Daugavpils lepnumu.

Interesenti ir aicināti balsot arī par "tviterkonvoja" veidotāju un vadītāju Pozņaku. Pieteikumā atzīmēts, ka viņš aizstāv Eiropas vērtības darbos. Turklāt Pozņaks savu misiju pilda pašaizliedzīgi, nesavtīgi, iesaistot simtiem citu līdzcilvēku, tādējādi stiprinot pārliecību, ka Latvijā būs cilvēki, kas spēs izlēmīgi rīkoties un palīdzēt citiem krīzes situācijā.

2022.gada "Eiropas cilvēks Latvijā" tiks nosaukts 28.decembrī. 

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu