Austrijas kanclers aicinājis par ES naudu būvēt žogu uz Bulgārijas un Turcijas robežas (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Austrijas kanclers Karls Nēhammers izteicis priekšlikumu, rast finanšu līdzekļus Eiropas Savienības (ES) budžetā, lai uz Bulgārijas un Turcijas robežas izbūvētu žogu.  

"Ja vairāk nekā 75 000 migrantu nekontrolēti šķērso ES valstis, tas ir milzīgs drošības risks visai ES," pirms ES līderu tikšanās Briselē norādījis Nēhammers.

"Mums ir jāatbalsta Rumānija un Bulgārija ārējo robežu pārvaldībā un jāveic konkrēti pasākumi. Austrija par to cīnās Eiropadomē," paziņojis kanclers.

Austrijā, kur 2023.gada sākumā gaidāmas nozīmīgas reģionālās vēlēšanas, migrācija joprojām ir viens no aktuālākajiem jautājumiem. Tuvojoties Zviedrijas ES prezidentūrai, kam par prioritāti noteikta migrācijas un patvēruma piešķiršanas sistēmas pārskatīšana, Nēhammers turpina aktualizēt migrācijas jautājumus Briselē.

Austrijas valdība uzskata, ka pienācis laiks uzbūvēt žogu uz Bulgārijas un Turcijas robežas. Bulgārija aplēsusi, ka šāda žoga izmaksas sasniegtu divus miljardus eiro.

"Žogi paši par sevi nav nekas jauns," piebilda Nēhammers, atgādinot par žogu uz Grieķijas un Turcijas robežas.

Austrija arī iebilst pret Rumānijas un Bulgārijas iekļaušanu Šengenas zonā, bažījoties par migrācijas problēmu saasināšanos.

"Austrija ir nesamērīgi noslogota ar patvēruma pieteikumiem un nelegālo migrāciju," uzsvēris kanclers.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu