Ekonomikas un kultūras augstskola maina atrašanās vietu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Google Maps

Ekonomikas un kultūras augstskola (EKA) maina atrašanās vietu, ievācoties jaunā ēkā Rīgā, Pērnavas ielā 62, informēja EKA rektore Oksana Lentjušenkova.

Ekonomikas un kultūras augstskola iegādājusies daļu ēkas Rīgā, Pērnavas ielā 62 un, noslēdzoties apjomīgiem remontdarbiem, pārceļas uz jaunām telpām. Augstskola šī gada semestri noslēgs jaunajās mājās, kurās izvietotas auditorijas, laboratorijas, bibliotēka un citas telpas.

Ēkas daļu Pērnavas ielā 62 augstskola iegādājās jau 2019.gadā. Kopumā projektā investēti vairāk nekā trīs miljoni eiro. Iekštelpu dizaina risinājumu izstrādē piedalījušies studiju programmas "Interjera dizains" studenti un absolventi, kā arī programmas direktore Ksenija Miļča. Visi ēkā izvietotie apgaismojuma risinājumi ir energoefektīvi un videi draudzīgi.

Lentjušenkova uzsver: "Jaunā ēka ir ļoti pārdomāts un ilgstoši plānots solis. Tā vienlaikus ir gan dāvana mācībspēkiem, darbiniekiem un studentiem augstskolas 25.gadu jubilejā, ko svinēsim jau nākamgad, gan ieguldījums Latvijas tautsaimniecības un Rīgas attīstībā, sekmējot Grīziņkalna pievilcību un vēl vienas radošas telpas attīstību, kura pulcēs jaunus talantus."

Lai jaunā ēka būtu interesanta un pievilcīga studējošajiem, augstskola īstenojusi konceptu, katram stāvam izvēloties īpašu funkciju un nosaukumu. Ņemot vērā, ka 1. stāvs ir vieta, kurā ikviens students, mācībspēks vai augstskolas viesis nonāks vispirms, izvēlēts nosaukums "Always first". Šajā stāvā izvietots Studiju informācijas centrs, kā arī mācību Tiesas zāle un Melnā auditorija.

Iedvesmojoties no kompāniju "Amazon", "Apple", "Google", "Disney" un "Harley Davidson" pieredzes, jaunās ēkas 2.stāvs nodēvēts par "Garages". Šajā stāvā izvietotas datorauditorijas, dizaina laboratorija un loģistikas laboratorija, kā arī bibliotēka. Uzsverot, ka studiju procesā ir būtiski nevis orientēties uz ideju novērtējumu, bet gan uz ideju ģenerēšanu, 3.stāvs nodēvēts par "Brainstorm". Šajā stāvā atrodas studiju auditorijas, kurās notiks liela daļa lekciju. Lai vieglā un pozitīvā veidā atgādinātu par to, ka karjeras veidošanai nepieciešams laiks, 4.stāvs nodēvēts par "Bosses". Šāds nosaukums stāvam piešķirts, jo tur izvietota augstskolas administrācija un rektorāts, kā arī auditorijas tiem, kuri studē "Vadības zinības".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu