Ukraina nostiprinās robežu ar Baltkrieviju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lai kavētu nelegālo migratnu plūsmu, uz Latvijas-Baltkrievijas robežas uzstādīts Slovēnijas Aizsardzības ministrijas dāvinātais pagaidu žogs.
Lai kavētu nelegālo migratnu plūsmu, uz Latvijas-Baltkrievijas robežas uzstādīts Slovēnijas Aizsardzības ministrijas dāvinātais pagaidu žogs. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ņemot vērā pēdējās dienās izskanējušos draudus, ka Krievija atkal varētu iebrukt Ukrainā no Baltkrievijas teritorijas, Ukraina nostiprinās robežu ar Baltkrieviju, intervijā britu raidsabiedrībai BBC pirmdien sacīja Ukrainas iekšlietu ministra vietnieks Jevheņijs Jeņins.

"Mēs būvējam aizsardzības līnijas gar visu robežu ar Krieviju un Baltkrieviju," sacīja Jeņins, uzsverot, ka tas ietver gan strēlnieku un artilērijas pozīcijas, gan bruņojuma noliktavas.

Ministra vietnieks interviju BBC sniedza neilgi pēc kārtējā Krievijas masveida dronu trieciena Kijivai, kā rezultātā tika nodarīti smagi postījumi kritiski svarīgajai infrastruktūrai, bet liela Ukrainas daļa palika bez elektrības.

"Pateicoties mūsu pretgaisa aizsardzības sistēmai, mēs spējām notriekt līdz 90% krievu puses palaisto dronu," viņš sacīja,

atzīstot, ka daļai galvaspilsētas enerģētikas infrastruktūrai nodarīti būtiski postījumi un ka enerģētiķiem nākas strādāt dienām un naktīm, lai atjaunotu elektrības padevi.

"Mēs darām visu iespējamo, lai aizsargātu mūsu mierīgos iedzīvotājus, bet tas ir problemātiski, ja nav elektrības," uzsvēra Jeņins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu