VIDEO ⟩ Labi pazīstamas ģimenes ārstes izteikumi par bēgļiem raisa sašutumu vietnē "Facebook" (11)

CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Chang/ZUMA Press/picture alliance

Salaspils iedzīvotāju sociālo tīklu vietnes "Facebook" grupā decembra sākumā tika ievietots sludinājums ar lūgumu palīdzēt Ukrainas bēgļiem. Taču komentāros negatīvus komentārus izteikusi Salaspils ģimenes ārste, kas izraisījis iedzīvotāju reakciju, vēsta raidījums "Bez Tabu".

"Tautieši, varbūt kādam ir nevajadzīgi būvmateriāli? Vajag diviem bērniem, kuriem iedeva izmitināšanu hostelī un paši gribam tur veikt nelielu remontu. Rakstiet, lūdzu, tikai pēc būtības," "Facebook" raksta sieviete.

Drīz pēc ieraksta publicēšanas atsaucās iedzīvotāji, kuri vēlas palīdzēt, taču kāda sieviete publiski paudusi komentārus pret ieraksta autori. Tas izraisīja lasītājos neizpratni.

"Kas jūs tāda vispār esat, un kāpēc prasāt žēlastības dāvanas? Nav kauns tā ubagot?" rakstīts komentāros.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka komentāru autore ir labi pazīstama ģimenes ārste, kura savus pacientus pieņem Salaspils veselības centrā.

Uz šiem komentāriem atsaucās citi grupas dalībnieki, nosodot ārstes rakstīto un nevēlēšanos palīdzēt.

Salaspils veselības centra veselības aprūpes vadītājs Edvīns Biļevičs saka: "Salaspils veselības centrs noteikti norobežojas no šī visa un neatbalsta šādus izteikumus."

Bet iestāde neko darīt nevarot, jo veselības centrs tikai izīrē telpas prakses vajadzībām. Taču līgumu ar ārsti slēdzis Nacionālais veselības dienests.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu