"Dod pieci!" akcijā ukraiņu bērniem saziedoti 335 689 eiro (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Radio 5" stikla studija Doma laukumā, kur sācies labdarības maratons "Dod pieci!".
"Radio 5" stikla studija Doma laukumā, kur sācies labdarības maratons "Dod pieci!". Foto: Paula Čurkste/LETA

Sabiedrisko mediju labdarības maratonā "Dod pieci!" līdz otrdienas plkst.18 saziedoti 335 689 eiro, norādījusi Latvijas Radio pārstāve Liene Pālēna.

Visi labdarības maratonā iegūtie līdzekļi tiks novirzīti ukraiņu bērnu pamatvajadzībām - izglītībai, veselības pakalpojumiem un sociālajam atbalstam. Pālēna informē, ka līdz šim "Dod pieci!" partneris maratona norisē "Ziedot.lv" saņēmis jau 309 palīdzības pieteikumus.

Akcijas laikā katru dienu "Dod pieci!" stikla studiju Vecrīgā, Doma laukumā apmeklē dažādi viesi, tostarp ukraiņu ģimenes, kas dalās savā pieredzē par to, kā ir bēgt no kara, doties bēgļu gaitās un uzsākt dzīvi citā valstī. Tāpat tiek uzklausīti paši ziedotāji, studijā viesojas sabiedrībā zināmi cilvēki, populāri mūziķi un eksperti, daloties pieredzē par Ukrainas bēgļu vajadzībām un nepieciešamo palīdzību.

Biedrības "Tavi draugi" Ziemassvētku ekspreša koordinatore Beāte Bēvalde stāsta par ideju sarūpēt Ziemassvētku dāvanas bērniem Ukrainā, kuri atrodas bērnu namos. "Līdz 23.decembrim ikvienam ir iespēja viņiem sarūpēt dāvanas, un bērnu vēlmes ir ļoti vienkāršas un tai situācijai, kur viņi atrodas, atbilstošas - kāds bērns vēlējās savu gultu, lielākā daļa no bērniem Ziemassvētkos grib pieres lukturīšus," norāda Bēvalde.

Rīgas atbalsta centra Ukrainas iedzīvotājiem vadītājs Pēteris Grūbe uzsver, ka šobrīd vērojams būtisks Ukrainas bēgļu skaita pieaugums - ja līdz šim dienas laikā Rīgas atbalsta centru apmeklēja ap 600 cilvēku, tad vakar skaits pieauga līdz 1000 cilvēkiem. Savukārt Rīgas vicemēre Linda Ozola (K) sarunā ar stikla studijas dīdžejiem norādīja, ka ir ļoti svarīgi atcerēties, ka bērniem ar traumatisku pieredzi svarīgākais ir palīdzēt iekļauties normālā miera laika sabiedrībā. "Bez atbalsta sadziedēt traumas saviem spēkiem bērnam ir teju neiespējami. Šeit rokas ir par īsu gan valstij, gan sabiedrībai, tāpēc ļoti būtisks ir sabiedrības atbalsta plecs," norādīja Ozola.

Labdarības maratonā ziedojumus, sākot no pieciem eiro, apmaiņā pret savu mīļāko dziesmu var veikt mājaslapā "dodpieci.lv". Līdz 22.decembrim skaidras un bezskaidras naudas ziedojumus iespējams veikt arī labdarības maratona stikla studijā. Ziedojumi tiek pieņemti arī "Circle K" degvielas uzpildes stacijās visā Latvijā.

Latvijā patlaban uzturas vairāk nekā 35 000 ukraiņu bēgļu. Pēc Iekšlietu ministrijas aplēsēm, aptuveni 31% no viņiem ir bērni.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu