Slideno ietvju dēļ jūrmalniekiem iesaka palikt mājās (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jūrmalas pašvaldība slidenu ielu un ietvju dēļ iesaka izvērtēt nepieciešamību doties ārpus mājas, informē pašvaldībā.

Šobrīd pilsētas ielās veidojas atkala, ielas un ietves ir slidenas, brīdina pašvaldība.

Ielu kaisīšanas tehnika Jūrmalā šobrīd pastiprināti strādā uz maģistrālajām ielām, tiltiem un centrālajām ietvēm, taču lietus laikā atkala uz nokaisītajām ielām veidojas atkārtoti.

Jau ziņots, ka šajās dienās ielas ir īpaši slidenas, jo lielu Latvijas daļu skāris sasalstošs lietus. Arī autoceļi ir slideni. Šādos apstākļos ceļa stāvoklis var mainīties ļoti strauji, un arī pēc apstrādes ar pretslīdes līdzekļiem nokrišņu un laika apstākļu ietekmē apledojums var veidoties atkārtoti.

Trešdien Latviju šķērsos jauni lietus mākoņi, vairāk līs valsts dienvidos un vidienē, bet no rīta un vakarā - austrumu novados, prognozē sinoptiķi. Gaisa temperatūra būs +1..+4 grādi, Kurzemes piekrastē līdz +6 grādiem.

Neatliekamās palīdzības dienests slideno ielu dēļ slimnīcās nogādājis 61 cilvēku

Aizvadītajā diennaktī Neatliekamās medicīniskas palīdzības dienesta (NMPD) mediķi slideno ielu dēļ ārstniecības iestādēs nogādājuši 61 cilvēku, informēja NMPD galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Vītola.

Nopietnas traumas cilvēki guvuši, paslīdot un krītot uz slidenām ielām. Visbiežāk gūtas roku, kāju, galvas un muguras traumas.

Vienlaikus palielinājies arī kopējais izsaukumu un traumu skaits - ja ikdienā mediķi izbrauc uz līdz 150 nopietnu traumu situācijām, tad aizvadītajā diennaktī tie bija 273 izsaukumi.

Kā ziņots, šajās dienās ielas ir īpaši slidenas, jo lielu Latvijas daļu skāris sasalstošs lietus. Arī autoceļi ir slideni. Šādos apstākļos ceļa stāvoklis var mainīties ļoti strauji, un arī pēc apstrādes ar pretslīdes līdzekļiem nokrišņu un laika apstākļu ietekmē apledojums var veidoties atkārtot

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu