FOTO ⟩ Krievijas autoražotājs atklāj, cik maksās jaunais "Moskvich 3" (23)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Jaunais Krievijā ražotais apvidus auto "Moskvich 3" maksās teju divus miljonus rubļu, kas ir mazliet vairāk nekā 26 200 eiro, vēsta krievu mediji.

Salīdzinot ar citiem līdzīgiem transportlīdzekļiem, "Moskvich 3" ir diezgan dārgs. Piemēram, "Dacia Duster" maksā nepilnus 16 000 eiro, "Peugeot 2008" maksā 24 300 eiro, bet "Volkswagen T-Cross" - sākot no 24 000 eiro.

Šis ir pirmais modelis, kas nonācis uz rūpnīcas konveijera atjaunotajā "Moskvich" rūpnīcā. Saskaņā ar ražotāja pausto informāciju, automašīnu ražos piecās dažādās krāsās - baltā, melnā, sarkanā, pelēkā un gaiši zilā.

Līdz 2022. gada beigām plānots automašīnas piegādāt 11 Maskavas autodīleriem. Sērijveida "Moskvich 3" ražošana sākās šī gada 23. novembrī.

Foto: Jaunais "Moskvich 3"

Faktiski tā ir Ķīnas JAC JS4 automobiļa versija ar "Moskvich" zīmolu. Ražošanas sākšanas ceremonijā piedalījās Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins un vicepremjers Deniss Manturovs.

Agrāk Maskavas autobūves rūpnīca piederēja uzņēmumam "Renault". Pēc Krievijas sāktā kara sākuma "Renault" pameta Krievijas tirgu un bez atlīdzības atstāja rūpnīcu valsts pārziņā.

Vasarā uzņēmums "Kamaz", kas piedalījās "Moskvich" atjaunošanā, paziņoja, ka ar šo zīmolu plānots laist klajā piecus modeļus – četrus krosoverus un vienu sedanu.

Iepriekš jau vēstīts, ka Krievijas valsts kontrolētie mediji jūlijā ar lepnumu ziņoja par jaunumiem kādreiz slavenā automašīnu zīmola "Moskvich" atdzimšanā, tomēr, kā beigās izrādījās, gaidāmie "moskviči" nav nekas vairāk kā Ķīnas autoražotāja modeļi, kuru attēlus Krievijas puse savā prezentācijā izmantojusi bez attiecīgā Ķīnas uzņēmuma ziņas.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu