2022.gads lielākajai daļai Eiropas valstu paliks atmiņā, kā gads, kad Krievijas noziedzīgā režīma līderis Vladimirs Putins tika pielīdzināts teroristam un Krievija atzīta par terorismu atbalstošu valsti. Tās asiņainie noziegumi Ukrainā joprojām ir uzmanības centrā, kā lielākais drošības apdraudējums visai Eiropai kopš Otrā pasaules kara. Tomēr Krievijas sāktais karš Ukrainā nav vienīgais notikums, kas raisījis bažas starptautiskās politikas notikumu vērotāju vidū. Šogad iekšēji vai ārēji apdraudējumi bijuši daudzās pasaules valstīs dažādos kontinentos. TVNET tiešsaistes žurnāls KLIK piedāvā atskatu uz dažiem no būtiskākajiem drošības saspīlējumiem, kas notikuši 2022.gadā.

Lai gan vārdu salikums "Ziemeļkoreja" un "kodolraķetes" nevienam nav svešs, valsts spērusi soli, kas reģiona spriedzi paaugstinājusi līdz nebijušiem apmēriem kopš Korejas kara. Ziemeļkoreja šogad veikusi rekordlielu skaitu kodolizmēģinājumu, kā arī dažas izšautās raķetes pietuvojās bīstami tuvu Dienvidkorejas un pat Japānas teritoriālajiem ūdeņiem. Tas izraisīja spriedzes pieaugumu reģionā un darīja bažīgus daudzus starptautisko notikumu vērotājus.

Neraugoties uz to, ka potenciāls karš starp Ziemeļkoreju un Dienvidkoreju tuvākajā nākotnē ir maz ticams, komunistiskās valsts līderis Kims Čenuns līdz šim ir parādījis, ka miera saglabāšana nav tā interesēs. Visticamāk, ar šiem kodolizmēģinājumiem Ziemeļkoreja cenšas projicēt militāro spēku, lai draudētu ne tikai Dienvidkorejai, bet arī nāvīgajai ienaidniecei ASV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X