Baltais nams: Ziemeļkoreja algotņu grupējumam "Vagner" piegādā ieročus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns.
Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns. Foto: Alexander Khitrov/Shutterstock

Ziemeļkoreja piegādājusi ieročus Krievijas algotņu grupējumam "Vagner", ceturtdien paziņoja Baltais nams, grupējumu raksturojot kā Krievijas Aizsardzības un citu ministriju sāncensi cīņā par ietekmi Kremlī.

Ziemeļkoreja pagājušajā mēnesī pārdevusi "Vagner" kājnieku raķetes, pārkāpjot ANO Drošības padomes rezolūcijas, sacīja Baltā nama Nacionālās drošības padomes pārstāvis sakariem ar presi Džons Kērbijs, norādot, ka ASV pastiprinās sankcijas pret "Vagner".

""Vagner" visur pasaulē meklē bruņojuma piegādātājus, lai atbalstītu savas militārās operācijas Ukrainā," Kērbijs sacīja žurnālistiem.

"Mēs varam apstiprināt, ka Ziemeļkoreja ir pabeigusi sākotnējās bruņojuma piegādes "Vagner", kas par šo ekipējumu samaksājis," viņš sacīja.

"Vagner", kas darbojas neatkarīgi no Krievijas Aizsardzības ministrijas un ir galvenais spēks uzbrukumā Bahmutai, katru mēnesi savām operācijām Ukrainā tērē vairāk nekā 100 miljonus dolāru, sacīja Kērbijs.

""Vagner" kļūst par varas centru, kas konkurē ar Krievijas armiju un citām Krievijas ministrijām," sacīja Baltā nama Nacionālās drošības padomes pārstāvis sakariem ar presi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu