Video Ministrija skaidro, kāpēc no 2023. gada maija ID karte būs obligāta (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
AS "Swedbank" sadarbībā ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centru un Rīgas Tehniskās universitātes Attīstības fondu rīkotās akcijas atklāšanas pasākumā tiek instalēta elektroniskā identifikācijas karte jeb eID.
AS "Swedbank" sadarbībā ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centru un Rīgas Tehniskās universitātes Attīstības fondu rīkotās akcijas atklāšanas pasākumā tiek instalēta elektroniskā identifikācijas karte jeb eID. Foto: Ieva Čīka/LETA

Ja līdz šim varējām mierīgi iztikt tikai ar pasi, tad no nākamā gada būs obligāta arī ID karte, ziņo raidījums "4. studija".

ID karte būs obligāta no 2023. gada 1. maija cilvēkiem vecumā no 15 gadiem līdz 64 gadiem. Savukārt pensionāriem pārejas periods ir līdz 2030. gadam, kad jānoformē šie dokumenti, skaidroja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Sabiedrisko attiecību vadītāja Madara Puķe.

Ar jautājumu, kāpēc visiem pilsoņiem pēkšņi nepieciešamas ID kartes, "4. studija" vērsās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM), kas bija šīs idejas iniciatore.

"Šajā brīdī mūsu valsts un sabiedrība ir sasniegusi tādu digitālās attīstības līmeni, ka turpmākai kvalitatīvai pakalpojumu elektronizācijai mums jau kļūst kritiski svarīgi nodrošināt drošu, uzticamu personas elektronisko identifikāciju – veidu, kā persona var apliecināt, ka tā ir tieši viņa elektroniskajā vidē," norādīja VARAM Valsts pārvaldes pakalpojumu attīstības departamenta direktors Uģis Bisenieks. "Aizvien vairāk valsts un arī pašvaldību pakalpojumu kļūst pieejami elektroniski vai pat vēl vairāk – tikai elektroniski, tas nozīmē, ka arvien vairāk samazinās iespējas saņemt šos pakalpojumus klātienē."

Būs vien jārēķinās, ka daudzi pakalpojumi turpmāk būs digitālajā vidē, un tos varēs saņemt tikai ar ID kartes palīdzību, nevis ar ierasto pasi.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu