Video ⟩ Pēc algu celšanas Jūrmalas domē Truksnis padomnieka amatā pelnīs vairāk nekā mēra krēslā (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

22. decembrī Jūrmalas domes ārkārtas sēdē deputāti lēma sev paaugstināt sev algas. Lai gan par pašvaldībām atbildīgā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija atzinusi, ka algu celšana ir likumīga, notikušais sabiedrībā netiek uzņemts viennozīmīgi, vēsta TV3 Ziņas.

Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe (ZZS/LZP) no nākamā gada saņems 5915 eiro mēnesī. Šogad domes priekšsēdētāja atalgojums bija 3852 eiro, tādējādi viņas alga palielināta par 54%. Priekšsēdētājas vietnieks Jānis Lediņš (ZZS/LZP) līdzšinējo 3386 eiro vietā saņems 4550 eiro, kas ir algas kāpums par 34%, teikts NA izplatītajā paziņojumā. Algu kāpums ir paredzēts arī komiteju priekšsēdētājiem un domes deputātiem.

Jūrmalas domes priekšsēdētājas padomnieks, iepriekšējais mērs Gatis Truksnis (LZP) turpmāk saņemšot algu 4732 eiro, kaut iepriekš kā mērs viņš saņēma pat zemāku atalgojumu - 3852 eiro. Algas tiks paceltas arī pārējiem domes darbiniekiem.

TV3 uzrunātie jūrmalnieki algu celšanu uztver dažādi: vieni to sauc par bezkaunību, bet citi norāda, ka, ja vien domnieki rūpējas par pilsētu un iedzīvotājiem, tad šāda rīcība ir pieņemama.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu