Tiesai nodod lietu par vīrieša slepkavību pie "Alfas" (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Prokuratūra nodevusi Rīgas pilsētas tiesai krimināllietu pret vīrieti par šogad aprīlī izdarītu slepkavību Rīgā, mežā netālu no tirdzniecības centra "Akropole Alfa".

12. aprīļa vakarā policija saņēma izsaukumu uz Biķernieku meža masīvu, kur starp vairākām savstarpēji nepazīstamām personām bija izcēlies konflikts, kā rezultātā tika pielietots šaujamierocis, viens cilvēks gājis bojā, bet vēl viens tika ievainots.

Likumsargi un mediķi izbrauca uz notikuma vietu, kur saņemtā informācija apstiprinājās. Viens jauns vīrietis tika nogādāts ārstniecības iestādē, bet cits vīrietis no gūtajiem ievainojumiem gāja bojā notikuma vietā. Valsts policija noskaidroja iespējamo vainīgo un nākamajā dienā viņu aizturēja. Viņš pēc nozieguma bija pametis notikuma vietu un slēpies no policijas.

Izmeklēšanas laikā likumsargi noskaidroja, ka konflikts izcēlies pēc tam, kad jaunieši, kuri atpūtušies mežā, izdzirdējuši šāvienus, tāpēc piegājuši pie iespējamā šāvēja un asi aizrādījuši. Vīrietis mežā bija šaudījies izklaides nolūkos.

Konfliktam pierimstot, iesaistītās personas devās projām, taču iespējamais vainīgais vīrietis, būdams dusmīgs un aizkaitināts uz jaunajiem vīriešiem, atriebības motīvu vadīts, no jakas kabatas izņēma nereģistrētu šaujamieroci un no neliela attāluma vairākas reizes mērķtiecīgi izšāva šo personu virzienā.

Apsūdzība liecina, ka kopumā izšauts aptuveni desmit reizes.

Apsūdzētais vīrietis joprojām atrodas apcietinājumā. Viņš dzimis 1967.gadā un iepriekš nav sodīts.

Savulaik internetā bija pieejams video fragments, kuru, visticamāk, uzņēmis viens no notikumā iesaistītajiem vīriešiem. Šajā video fiksētais uzbrucēja attēls tika izmantots, policijai lūdzot sabiedrības palīdzību, lai noķertu šāvēju.

Fragmentā bija redzams, ka starp uzbrucēju un četriem vīriešiem izcēlusies asa, necenzētu vārdu apmaiņa. Noprotams, ka notikumā iesaistītie vīrieši zinājuši, ka uzbrucējam ir ierocis, tāpēc viņi aktīvi mudinājuši no tā atbrīvoties.

No nofilmētās sarunas izriet, ka vīrieši dzirdējuši, kā uzbrucējs mežā šaudījies, tāpēc pievērsuši viņam uzmanību, savukārt uzbrucējs liedzies, ka nekas neesot noticis.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu