Jelgavas domnieki palielina sev algas līdz pat 82% (15)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jelgavas pilsētas domes ēka.
Jelgavas pilsētas domes ēka. Foto: Paula Čurkste/LETA

Jelgavas pilsētas domes deputātu mēnešalgas no nākamā gada tiks palielinātas par 82%, bet domes priekšsēdētāja alga - par 43%, ziņots pašvaldībā.

Šogad 1.jūlijā valstī stājās spēkā Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likums, kurā norādīts, ka piecu gadu laikā pašvaldībās mēnešalgām jāsasniedz likumā noteiktā mēnešalgas minimuma robeža.

Pašvaldībā skaidro, ka Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja, vietnieku un deputātu atalgojums paredzēts 75% apmērā no maksimālās noteiktās mēnešalgas nākamajam gadam.

Jāņem vērā, ka nākamgad palielināta minimālā alga un aug arī vidējā alga valstī, pauda pašvaldībā.

No nākamā gada Jelgavas pilsētas pašvaldības domes deputātu algas tiks palielinātas: priekšsēdētāja mēnešalga noteikta 4436 eiro, domes priekšsēdētāja vietnieka mēnešalga - 3413 eiro. Domes domes komitejas priekšsēdētājam maksimālā mēnešalga paredzēta 1638 eiro, domes komitejas priekšsēdētāja vietniekam - 1502 eiro, bet domes deputātam - 1365 eiro.

Jelgavas pilsētas pašvaldības darbinieku mēnešalgas netiek grozītas līdz nākamā gada budžeta apstiprināšanai. Ja deputāti atbalstīs sagatavoto Jelgavas pilsētas budžetu 2023.gadam, tad nākamajā gadā pašvaldībā nebūs neviena darbinieka, kura atalgojums attiecīgajā profesijas kategorijā būtu zemāks par 90% no likumā noteiktā mēnešalgas minimuma, pauž pašvaldībā.

Papildus mēnešalgai paredzētas arī kompensācijas par sakaru izdevumiem - no 15 eiro mēnesī ierindas deputātam līdz 50 eiro mēnesī domes priekšsēdētājam. Deputātiem kompensē transportlīdzekļa nolietojumu un transportlīdzekļa ekspluatācijas izdevumus līdz 45 eiro mēnesī, ja deputāta pienākumu izpildei nav iespējams izmantot sabiedrisko transportu vai pašvaldības transportlīdzekli un tas lieto savā īpašumā vai valdījumā esošu transportlīdzekli.

Par šo lēmumu balsoja domes 11 deputāti: Andris Rāviņš (ZZS), Rita Vectirāne (ZZS), Vilis Ļevčenoks (ZZS), Mintauts Buškevics (ZZS), Inese Bandeniece (ZZS), Ilze Priževoite (ZZS), Jurijs Strods (NA/VL/TB/LNNK), Roberts Šlegelmilhs (NA/VL/TB/LNNK), Uldis Dūmiņš (Kustība "Par!"), Mārtiņš Daģis (Kustība "Par!"), Andrejs Eihvalds (Saskaņa). Pret algu palielināšanu balsoja divi deputāti - Andrejs Pagors (LKS) un Aigars Rublis (JV), atturējās Gunārs Kurlovičs (LRA) un Andris Tomašūns (JV).

Iepriekšējo reizi par izmaiņām deputātu algām tika lemts 2019.gada decembrī.

Saskaņā ar Jelgavas pilsētas pašvaldības interneta vietnē pieejamo informāciju, pilsētas ieņēmumi 2022.gadā bija 75,8 miljoni eiro. Dotācija no pašvaldību izlīdzināšanas fonda Jelgavai 2022.gadā bija 5,7 miljoni eiro. Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā paredzēts, ka atalgojuma apmērs pašvaldībā nosakāms atbilstoši pašvaldības iedzīvotāju skaitam, kas 2021.gadā Jelgavas pilsētā bija 54 694.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu