Video Ostrovskis: Mēs jau esam aizstāvējuši to, par ko šobrīd cīnās ukraiņi (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Toms Ostrovskis, TVNET grupas galvenais redaktors
Toms Ostrovskis, TVNET grupas galvenais redaktors Foto: Jānis Škapars/TVNET

“Mēs jau esam aizstāvējuši to, par ko šobrīd cīnās ukraiņi. Tās ir vērtības, kas nemainās, - brīvība, neatkarība, cilvēcība un, protams, arī veselais saprāts,” Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” pauda TVNET GRUPAS galvenais redaktors Toms Ostrovskis.

Pandēmijas ēnā iesāktais 2022. gads nežēlīgi pagājis Krievijas kara ēnā.

Ostrovskis uzskata, ka pandēmija psiholoģiski beidzās jau 24. februārī, un norāda, ka dienā, kad Krievija iebruka Ukrainā, pandēmija kļuva otršķirīga.

“Mēs jau esam aizstāvējuši to, par ko šobrīd cīnās ukraiņi. Tās ir vērtības, kas nemainās, - brīvība, neatkarība, cilvēcība un, protams, arī veselais saprāts,” norāda Ostrovskis.

Tieši 5. marta gājiens “Kopā ar Ukrainu! Kopā pret Putinu!” ir TVNET galvenā redaktora gada notikums.

Ja necīnāmies par vērtībām, tad sākumā mēs neuzticamies varai, kuru paši esam ievēlējuši, apšaubām zinātni, sākam ieklausīties propagandā, kas noved pie tā, ka lēnām varam zaudēt to, ko esam sasnieguši līdz šim.

Lai gan gājienu veicināja ārējais faktors - Krievijas sāktais karš Ukrainā, viņaprāt, tas ļāva saprast, ka aktīvākā sabiedrības daļa skaidri un gaiši iestājas par vērtībām, kas deva impulsu rīkoties arī politiskajā līmenī.

Gadumijā Ostrovskis atzīst: "Mums ir jānovērtē un jāmēģina arī saprast, ka ir jāiestājas par to, kas mums ir.”

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu