Ķekavniekus mudina šķirot tekstilu un bioatkritumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bioloģisko atkritumu šķirošanas konteiners. Ilustratīvs foto.
Bioloģisko atkritumu šķirošanas konteiners. Ilustratīvs foto. Foto: Shutterstock

Ķekavas novada dome mudina iedzīvotājus šķirot tekstilu un bioloģiski noārdāmos atkritumus.

Ērtākai šķirošanai pašvaldība aicina iedzīvotājus izmantot atkritumu šķirošanas laukumu "Gurnicas", Ķekavā un laukumu Rīgas ielā 27, Baldonē.

Iespējams arī šķirot atkritumus savā dzīvesvietā, vienojoties ar atkritumu apsaimniekotāju par sev ērtāko veidu.

Kā viena no aktualitātēm esot iespēja izmantot tekstila šķirošanas konteinerus bez maksas, kuros var izmest visu veidu apģērbu, apavus un mājas tekstilu.

Galvenais nosacījums, lai materiāli nebūtu bijuši saskarsmē ar sadzīves ķīmijām, motoreļļām, celtniecības materiāliem un citām vielām.

Konteinerā nevajadzētu izmest mitru un pelējušu apģērbu, kā arī audumu atgriezumus. Šādus tekstilizstrādājumus jāizmet sadzīves atkritumu konteinerā. Tekstila šķirošanas konteinerā apģērbu var ievietot maisā, tā lai apģērbs konteinerā no tā neizbirtu.

Otrreizējai lietošanai derīgs tekstila materiāls ir apģērbi, apavi un mājas tekstils, kas ir tīrs, sauss, bez bojājumiem, nedaudz atiris pa vīli, bet ar stingru auduma struktūru.

Otrreizējai lietošanai pareedzētajos tekstila konteineros drīkst izmest dvieļus, aizkarus, nelielus paklājus, jostas, somas, gultas veļu, pārklājus, spilvenus un segas, kā arī apavus, kuriem ir pāris un tie ir vēl nēsājami.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu