Krievija gatavojot jaunus mobilizācijas pasākumus, paziņo Zelenskis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievija gatavojot jaunus mobilizācijas procesus, savā ikvakara uzrunā sabiedrībai otrdien paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Jaunu mobilizācijas pasākumu gatavošanu Krievijā Zelenskis pieminēja, runājot par sarunām ar Kanādas, Nīderlandes, Lielbritānijas un Norvēģijas premjerministriem, kas viņam bijušas otrdien, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

“Mēs šo gadu sākām ar to, kas visvairāk nepieciešams Ukrainai tieši šobrīd – pirms jauniem mobilizācijas procesiem, ko gatavo valsts-teroriste [Krievija]. Tieši šobrīd – laikā, kad mēs ar mūsu partneriem cenšamies pastiprināt mūsu aizsardzību,” pavēstīja Zelenskis.

“Mēs nešaubāmies, ka pašreizējie Krievijas vadoņi iesaistīs visu, kas viņiem atlicis, un visus, ko varēs savākt, lai mēģinātu mainīt situāciju frontē vai vismaz atliktu savu sakāvi. Mums ir jāizjauc šis Krievijas scenārijs,” viņš piebilda.

Ukrainas prezidents gan nekonkretizēja, kādus tieši mobilizācijas pasākumus Krievija gatavojot un kad tieši tiem jānotiek.

Pagājušā gada beigās Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs paziņoja, ka Krievija janvāra sākumā slēgs robežas, izsludinās karastāvokli un sāks jaunu mobilizācijas vilni. Tikmēr Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes vadītājs Kirils Budanovs pavēstīja, ka jaunais mobilizācijas vilnis Krievijā sākšoties jau 5.janvārī.

No kurienes viņiem šāda informācija, nedz Rezņikovs, nedz Budanovs neprecizēja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu