VIDEO ⟩ Lībiņa-Egnere: Atrisinot cilvēku privātās dzīves jautājumus, mēs vairotu viņu piederību valstij (7)

Juris Jurāns
, TVNET | KLIK žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Inese Lībiņa-Egnere
Inese Lībiņa-Egnere Foto: Jānis Škapars/TVNET

"To noteica Satversmes tiesa - nelaulātu pāru aizsardzība," intervijā portālam TVNET skaidro jaunā tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere. Viņa norāda, ka starp sadarbības partneriem ir panākta vienošanās par "likumu pakotnes" izstrādi, kas, pēc viņas vārdiem, būtu līdzvērtīga Saeimā neapstiprinātajam Civilās savienības likumam. Tādā veidā ministre cer: atrisinot cilvēku privātās dzīves jautājumus, varētu tikt vairota viņu piederība valstij.

"Sadarbības partneri, īpaši Nacionālā apvienība, ir pret vienu likumu, kurā to varētu visu nostiprināt, - tā ir tā politiskā realitāte," izsakās Lībiņa-Egnere. Viņa pauž pārliecību, ka likumu pakotne varētu būt alternatīva tik daudz apspriestajam Civilās savienības likumprojektam, kuru vēl pavisam nesen noraidīja Saeimā.

Saskaņā ar viņas stāstīto, šobrīd ministre ierēdņiem uzdevusi vērtēt, kuros likumos nepieciešami grozījumi, lai varētu tikt izpildīts Satversmes tiesas spriedums un nodrošināta nelaulātu pāru, tostarp arī viendzimuma ģimeņu, aizsardzība.

"Man nav principiāli viena Satversmes tiesas sprieduma izpilde. Man ir principiāli visu spriedumu izpilde," savu pārliecību pauž Lībiņa-Egnere.

Pagaidām gan nav skaidrs, cik ilgi šis process varētu aizņemt un cik daudzos likumos varētu būt jāveic korekcijas. "Kad man būs saraksts uz galda, tad varēšu runāt ar sadarbības partneriem," atklāja tieslietu ministre. Viņa gan neņēmās spriest, cik ilgi tas varētu prasīt, tomēr piebilda, ka, visticamāk, tas nebūs ātri.

Uz jautājumu, kāpēc, viņasprāt, pastāv šāda pretestība pret šo un līdzīgiem likumprojektiem, kuri bijuši pirms Civilās savienības likuma, ministre norādīja, ka uz to konkrētas atbildes nav.

"Iespējams, šī tēma polarizē sabiedrību un ir politiķi, kuriem no tā ir kāds labums," skaidro Lībiņa-Egnere.

Viņa ir pārliecināta: nostiprinot likumos visu ģimeņu aizsardzību, tas ne tikai vairotu cilvēku piederības sajūtu valstij, bet arī viņu patriotismu.

Pilnu interviju ar jauno tieslietu ministri Inesi Lībiņu-Egneri skaties un lasi jau rīt, 9.janvārī, TVNET tiešsaistes žurnālā KLIK. 

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu