VIDEO Ādažos turpina slīkt mašīnas, arī trīs miljonu eiro vērtā kanāla pārbūve neglābj no plūdiem (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Plūdi Ādažos
Plūdi Ādažos Foto: Jānis Škapars/TVNET

Gads Ādažos, ceļoties ūdens līmenim, iesākās ar plūdiem. Īpaši tika skartas apdzīvotās mājas Nūrnieku ielā, kuras iedzīvotāji ir pikti - pēdējos gados īpašumi ir applūduši jau vairākkārt, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu". 

Video: Raidījuma "Bez tabu" sižets

Pēc plūdiem gada sākumā Ādažos, Nūrnieku ielā, iedzīvotāji uzskata, ka pašvaldībai jāizbūvē dambis. Taču vietējie ir arī neizpratnē, vai un kādu funkciju pilda pārbūvētais Gaujas-Baltezera kanāls. To nesen atjaunoja par 3,37 miljoniem eiro.

Tika solīts, ka kanāls "pasargās Ādažu novada 290 hektāru lielo plūdu riska teritoriju no applūšanas, kā arī samazināsies plūdu draudi aptuveni tūkstotim iedzīvotāju".

Šie solījumi gan ir tukša skaņa ādažniekiem, kuri dzīvo īpašumos Nūrnieku ielā, kas atrodas aptuveni kilometra attālumā augšup pa straumi.

Pēc kanāla atjaunošanas Nūrnieku ielas iedzīvotāju īpašumi applūduši vairākkārt, tai skaitā šī gada janvārī, nodarot zaudējumus.

"Otro gadu pēc kārtas tas nestrādā. Man šogad noslīka trīs mašīnas," stāsta Nūrnieku ielas iedzīvotājs Nils.

Konkrētā kanāla pārbūves projekta vadītājs, VSIA "Meliorprojekts" pārstāvis Agris Teivens norāda, ka kanāls pilda savu funkciju.

Viņš skaidro, ka tas esot kā notekgrāvis, kurā novada ūdeni no kanālam piegulošajām teritorijām. Gaujā ceļoties ūdens līmenim, slūžas tiek aizvērtas, tādējādi novēršot kanālam piegulošo teritoriju applūšanu.

Tomēr iedzīvotāji aizvien gaida, kad vietvara izbūvēs pamatīgu dambi.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu