EKSKLUZĪVI KLIK Apšaudes Hersonā joprojām turpinās

Jānis Vingris
, TVNET | KLIK žurnālists, režisors
CopyLinkedIn Draugiem X
Apšaudes Hersonā
Apšaudes Hersonā Foto: Ekrānšāviņš

Šodien pie Hersonas visu dienu notika apšaude - gan no kreisā krasta uz mūsu pusi, gan no labā uz kreiso krastu. Mani radinieki un draugi, kas vēl joprojām ir tur, stāsta, ka šodien vairāk šāva mūsējie. Vakar un šodien viņi apšaudīja Dņepras pretējo pusi.

Otrā krastā joprojām ir apdzīvotas vietas, kur iestrēguši cilvēki. Ar maniem draugiem, kas ir tur, ir ļoti ierobežotas kontaktēšanās iespējas. Tas ir ļoti biedējoši, jo krievi izvieto artilērijas iekārtas pagalmos, skolās un no turienes šauj pa mūsu pozīcijām. Dabiski, ka mūsējie atbild pa turieni, no kurienes nāk apšaudes.

Par šodienas apšaudēm es vēl nezinu, nav vēl ienākusi informācija. Varbūt pēc kādām divām stundām es zināšu, kas tieši notika un vai ir cietušie. Manā mājā, kur es dzīvoju, jau divas reizes ir trāpījuši lādiņi. Divas no četrām mājas kāpņutelpām ir sagrautas, manējā nav cietusi, bet dzīvoklim ir izsisti visi balkona logi. Arī mana darbnīca ir cietusi. Pirmajā reizē, kad trāpīja mājai, izcēlās ugunsgrēks, izdega seši dzīvokļi un bija bojāgājušie. Otrajā trāpījuma reizē cietušo nebija, jo mājā neviena vairs nebija.

Bija trāpījums arī pa dzemdību namu. Tajā dienā bija piedzimuši divi bērniņi, bet, par laimi, bez upuriem, visiem izdevās nokļūt patvertnē. Apšaudēs ir cietuši arī divi ugunsdzēsēju depo. Pilsētā ir bojāgājušie, tai skaitā viens ugunsdzēsējs. Ir ļoti bīstami staigāt pa pilsētu, un varas iestādes ir brīdinājušas, ka lielāko dienas daļu tomēr jācenšas palikt patvertnēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu