VIDEO "Tesla" apstājas ceļa vidū un izraisa astoņu auto sadursmi ar deviņiem cietušajiem (6)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Novērošanas kameras kadros no Sanfrancisko līča tilta redzams, kā kāda "Tesla" apstājas ceļa vidū, radot pamatīgas problēmas pārējiem satiksmes dalībniekiem. Tas rezultējās astoņu automašīnu avārijā, vēsta medijs "Insider".

Negadījums noticis pērnā gada 24. novembrī. Kadros redzams, ka satiksme ir ļoti intensīva, bet šis incidents uz vairāk nekā stundu to vēl vairāk palēnināja. Negadījumā ievainojumus guva deviņi cilvēki, tostarp divus gadus vecs bērns.

"Tesla" šoferis likumsargiem pēc tam stāstīja, ka braucis ar "Full Self-Driving" programmatūru, kas automatizē joslu maiņu. Auto pats esot pārkārtojies uz kreiso joslu un apstājies priekšā tieši citai automašīnai. Likumsargi pagaidām nav apstiprinājuši, vai "Tesla" patiešām šī funkcija bija ieslēgta.

Arī aculiecinieki norādīja, ka "Tesla" nezināmu apstākļu dēļ pēkšņi apstājusies ceļa vidū. Šī funkcija ir daļa no "Tesla" izstrādātās autopilota vadītāja palīdzības funkcijas - tā ļauj transportlīdzeklim automātiski mainīt joslas, kā arī izbraukt uz lielceļiem. Tāpat šī funkcija atpazīst luksofora gaismas un "Stop" ceļa zīmes, kā arī palīdz noparkoties.

Tiesa, šī programmatūra ir izmēģinājuma stadijā, kas nozīmē, ka šofera piedalīšanās vadīšanā joprojām ir obligāta prasība. Šis nebūt nav pirmais līdzīgs gadījums, tāpēc likumsargi ir sākuši izmeklēšanu saistībā ar šiem gadījumiem.

Pēc vairākiem incidentiem "Tesla" izpilddirektors Īlons Masks paziņoja, ka plāno "Full Self-Driving" programmatūru atjaunināt.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu