Video ⟩ Cēsu pusē zem dzīvokļa balkona dzīvo mežacūka; dzīvnieks jau uzbrucis gan iedzīvotājiem, gan mājdzīvniekiem (13)

CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Cēsu pusē zem kāda dzīvokļa balkona dzīvo mežacūka, vēsta televīzijas kanāla TV3 raidījums "Bez tabu".

Valdai pirmā satikšanās reize ar mežacūku šķūnī izraisīja pārbīli, bet nākamajā reizē mežacūka jau slēpās zem daudzdzīvokļu dzīvojamā nama pirmā stāva balkona.

Augšlīgatnē satraucas ne tikai par uzrušinātajiem namu pagalmiem, bet arī par drošību, jo dzīvnieks jau uzbrucis gan iedzīvotājiem, gan arī mājdzīvniekiem.

Iedzīvotāji ir vērsušies gan policijā, gan arī pašvaldībā, taču viss bez taustāma rezultāta.

“Šī situācija ir tāda klasiska, kur būtu savs lēmums, galavārds jāsaka pašvaldībām, kurām ir medību koordinācijas komisijas, kur arī izlems, ko darīt ar šo te dzīvnieku,” norāda Valsts meža dienesta Medību daļas vadītājs Valters Lūsis.

Valsts meža dienests un medību koordinācijas komisija nevar palīdzēt, jo dzīvnieks nav medījamā teritorijā, proti, apdzīvotā vietā nav atļauts medīt. Atliek divi varianti. Pirmais – mēģināt iedzīvotājiem dzīvnieku aizbaidīt un radīt nekomfortablus apstākļus. Otrais – šobrīd pašvaldība ar pašvaldības policijas starpniecību organizē dzīvnieka iemidzināšanu un aizvešanu uz mežu attālākās teritorijās, akcentē Cēsu novada Līgatnes apvienības pārvaldes pārstāvis Egils Kurpnieks.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu