Londona: Pārbīdes armijas vadībā liecina par Krievijas militārās kampaņas neveiksmēm (3)

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Trešdien notikušās pārbīdes Krievijas augstākās militārās pavēlniecības rindās liecina, ka Kremlis apzinās, cik katastrofāla ir militārā kampaņa Ukrainā, jaunākajā ziņojumā norāda Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas militārais izlūkdienests.

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu iecēlis Ģenerālštāba priekšnieku Valēriju Gerasimovu par Ukrainā karojošā Krievijas karaspēka komandieri, trešdien paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija.

Iepriekšējos trīs mēnešu šo amatu ieņēma Sergejs Surovikins, kurš turpmāk būs Gerasimova vietnieks.

"Ģenerālštāba priekšnieka iecelšana operāciju teātra komandiera amatā liecina par situācijas pieaugošo nopietnību, ar kuru saskaras Krievija, un skaidru apzināšanos, ka kampaņa neatbilst Krievijas stratēģiskajiem mērķiem," teikts paziņojumā.

Kā uzskata izlūkdienesta eksperti, pārkārtojumi izraisīs nopietnu neapmierinātību ultranacionālistu un "militāro korespondentu" rindās, kas vainoja Gerasimovu militārajās neveiksmēs, savukārt no armijas vadības atstādinātais Sergejs Surovikins izbaudīja viņu plašu atbalstu.

Surovikina iecelšana par vienu no Gerasimova vietniekiem nodarījusi būtisku kaitējumu viņa autoritātei un ietekmei, secina britu izlūkdienests.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu