VIDEO ⟩ Kāpēc "Cityparks" stāvvietās, reģistrējot automašīnu, arī var tikt pie soda? (11)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Lielveikalu autostāvvietās mašīnas numurs jāreģistrē, lai stāvvietu kādu laiku izmantotu bez maksas. Tiesa, nereti nākas dzirdēt par gadījumiem, kuros iedzīvotāji pauž neapmierinātību par autostāvvietu politiku, vēsta raidījums "4. studija".

Esam pieraduši, ka, ienākot lielveikalā, auto numurs jāreģistrē. Bet var gadīties, ka, iznākot no veikala, saņemsiet soda kvīti, ka savu auto neesat reģistrējis.

Anete saņēmusi sodu no autostāvvietas "Cityparks": "Noliku mašīnu Imantā pie "Rimi" veikala, kur otrajā stāvā sporta zāle, paņemu visas mantas, dodos augšā, paskrēju garām tam, kur var ievadīt numuru, bet augšā sporta zālē ir vēl viens ekrāniņš, daudz mazāka planšete, piegāju, ievadu mašīnas numuru un mierīgi dodos uz sporta zāli, nosportojos, nāku ārā, skatos, brīnums – man uz mašīnas sods ir uzlikts! Protams, man nav nekādu pierādījumu, es nenofotgrafēju, kā es varu pierādīt, ka ievadīju, bet es gāju pie tās planšetes un ievadīju."

Līdzīgu situāciju novērojis vēl kāds raidījuma skatītājs Jānis: "Man pazīstamiem tiešām tā ir bijis, ka viņi reģistrē mašīnas, bet tāpat tie sodi atnāk un, pārsūdzot vai rakstot par to, ka mašīna ir bijusi reģistrēta, nevar nekā pierādīt. Visas reizes tās sūdzības ir atteiktas, jāmaksā jebkurā gadījumā, turklāt tur ir tā, ka jāmaksā mēneša laikā. Ja nesamaksā, tu jau nonāc parādu piedzinēju nagos, un tur jau pavisam cits stāsts uzreiz – nav laika ar viņiem strīdēties, pārsūdzēt, piekrist vai nepiekrist."

Arī Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC ) cilvēki sūdzējušies par līdzīgiem gadījumiem. "Mums no vairāk nekā 100 sūdzībām šogad, kas ir saņemtas, arī dažos gadījumos patērētāji sūdzējušies par šādu problēmu, ka it kā nav fiksēts, ka ievadījuši savu auto numuru un savu pienākumu izpildījuši. Tādos gadījumos mēs pirmām kārtām aicinām patērētājus vērsties pie komersanta ar iesniegumu," skaidroja PTAC Komunikācijas daļas vadītāja Sanita Gertmane.

Plašāk "4. studijas" sižetā!

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu