Rinkēvičs aicina palielināt bruņojumu Ukrainai (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto: Zane Bitere / LETA

Pēc kārtējā Krievijas raķešu trieciena Ukrainai ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) piemin Dņipro bojā gājušos un aicina palielināt bruņojumu Ukrainai, liecina ministra ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Viņš uzsver, ka patlaban situācijas saasināšanos veicina Krievijas apzinātie un noziedzīgie uzbrukumi Ukrainas civiliedzīvotājiem.

"Vienīgais veids, kā apturēt karadarbību vai mazināt situācijas saasināšanos, ir piegādāt Ukrainai vairāk ieroču," pauž Rinkēvičs, piebilstot, ka Ukrainai patlaban nepieciešams vairāk tanku un vairāk gaisa aizsardzības sistēmu.

Jau vēstīts, ka Ukrainā Dņipro pilsētā naktī uz svētdienu turpinājās Krievijas raķešu triecienā sestdien sagrautās deviņstāvu mājas drupu novākšana, un atbilstoši jaunākajām aplēsēm tur dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, arī 15 gadus veca meitene.

Ievainoti vairāki desmiti cilvēki, vairāk nekā 40 atrodas slimnīcā.

No drupām izglābti aptuveni 40 cilvēki. Vairāk nekā 30 tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem.

Pilsētā izsludinātas trīs dienu sēras.

Sestdien Krievija veica kārtoju Ukrainas masīvo apšaudi ar raķetēm, un tās gaitā notika arī trieciens Dņipro.

Atbilstoši Ukrainas Bruņoto spēku datiem deviņstāvu namam Dņipro trāpījusi raķete H-22, kas izšauta no tālas darbības bumbvedēja. Šādas raķetes paredzētas cīņai ar aviācijas bāzes kuģu trieciengrupām, paskaidroja Ukrainas armijas pārstāvis.

Sestdien notikušais bija pirmais masīvais Krievijas raķešu trieciens jaunajā 2023.gadā un pirmais, kopš Krievijas iebrukuma operācijas komandiera amatā iecelts Valērijs Gerasimovs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu