Merķeļa ielas traģēdijā apsūdzētā Rieksta aizdomīgais projekts nonācis policijas redzeslokā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Nelegālā Merķeļa ielas hosteļa lietā apsūdzētā Ernesta Rieksta virzītais projekts "Jaunlatvija" ir policijas redzeslokā, savukārt patērētāju tiesību aizstāvji brīdina par krāpšanas riskiem.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā apliecināja, ka policijas redzeslokā šī interneta vietne "jaunlatvija.com" ir nonākusi, bet patlaban dienests plašākus komentārus nesniedza.

Vienlaikus policija aicina iedzīvotājus vienmēr rūpīgi izvērtēt piedāvājumus, pirms tiek ieguldīti savi finanšu līdzekļi.

Latvijas Bankā (LB) norādīja, ka minētajā tīmekļa vietnē sniegtā darījuma apraksts par investīciju veikšanu, iegādājoties zemes gabalu, pēc būtības nav ieguldījums Finanšu instrumentu tirgus likuma vai Kolektīvās finansēšanas likuma izpratnē, kā rezultātā LB kompetencē nav šī uzņēmuma licencēšana vai uzraudzība.

Lai arī šis jautājums nav finanšu uzrauga kompetencē, LB aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un kritiskiem, saskaroties ar šāda veida apšaubāmiem piedāvājumiem, kuri var būt saistīti ar krāpnieciskām darbībām.

Vienlaikus, ņemot vērā, ka solītā ieguvuma un īpašuma reģistrācijas veids varētu būt maldinošs vai pat krāpniecisks Latvijas iedzīvotājiem, kuri paļaujas tikai uz sniegto informāciju, LB aicinājusi Patērētāju tiesību aizsardzības centru (PTAC) un policiju vērtēt šo informāciju un izteiktos piedāvājumus un pārkāpumu konstatēšanas gadījumā veikt nepieciešamos pasākumus Latvijas iedzīvotāju aizsardzībai.

PTAC aģentūrai LETA norādīja, ka ņemot vērā gan mājaslapā un internetā kopumā, gan arī medijos izskanējušo informāciju par šo projektu, ir skaidri noprotams, ka mājaslapa ir krāpnieciska rakstura.

Paļaujoties uz vidusmēra patērētāju spēju kritiski izvērtēt informāciju, rūpīgi iepazīstoties ar visu pieejamo informāciju par iesaistītajām personām, salas patieso īpašnieku un to, ka sala ir Fidži Republikas jurisdikcijā, patērētājam vajadzētu rasties aizdomām par krāpniecību.

Tāpat PTAC vērsa uzmanību uz to, ka par krāpniecības gadījumiem ir jāvēršas ar iesniegumu policijā.

Vietnē "jaunlatvija.com" norādīts, ka projekta autors ir Rieksts, kuram esot "18 gadu pieredze nekustamo īpašumu un investīciju jomā, astoņu gadu pieredze tūrisma jomā. Projekts piedāvā iespēju iegādāties īpašumus salā Fidži Republikā.

Vietnē teikts, ka salu plānots veidot kā vietu, kur inovatīvos veidos tiks izveidota jauna, labākā pasaules versija, izskaužot ierastās sistēmas visu lieko un novecojušo. Uz salas atšķiršoties viss no ierastās pasaules - arhitektūra, interjers, politika, vide, augi, dzīvnieki cilvēki, attieksme, reliģija.

"Salas lokācija būs diezgan tālu okeānā, kur ir vistīrākais gaiss un tuvākais kontinents atradīsies vismaz 3000 kilometri. Vatu Vara ir Fidži sala Lau salas grupas ziemeļrietumu sektorā. Salas 305 metrus augstā virsotnes pamatnē ir 3 kilometru diametrs, un virsotnes formas dēļ to sauc par "Cepuru salu", " teikts mājaslapā.

Zemes gabals maksājot sākot no 1380 eiro, mikromājas sākot no 2800 eiro, bet vēl 500 eiro jātērē uzstādīšanai.

Projekta autori arī sociālajos tīklos sūdzas, ka pēdējā laikā Latvijas "prese" izplatot daudz dezinformācijas par "Jaunlatviju", lai nomelnotu šo cēlo projektu, kurš vieno visu latvju tautu."

Pērnā gada nogalē Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai nolēma saukt pie kriminālatbildības Riekstu un Andreju Gaili kriminālprocesā par traģisko ugunsgrēku nelegālajā hostelī Rīgā, Merķeļa ielā, kurā bojā gāja deviņi cilvēki. Patlaban lieta vēl nav nodota tiesai.

Traģiskajā ugunsgrēkā bojā gāja deviņas personas, kas bija Latvijas valstspiederīgie.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Riekstam savulaik piederējuši vairāki uzņēmumi, kas gan ir jau likvidēti. Patlaban dati neuzrāda viņa saistību ar piederošiem uzņēmumiem vai darbošanos uzņēmumu valdēs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu