Tā kā pēdējā laikā tautiešu humora izjūta paliek arvien vājāka, esmu pilnīgi drošs, ka arī šoreiz kāds prāta dižgars sāks man pārmest par upuru vainošanu. Tomēr ir reizes, kad ziņas vai video noveco tik slikti, ka par to nav iespējams vismaz nepavīpsnāt. Šoreiz runa par kādu Jēkabpilī bāzētās Vidusdaugavas Televīzijas sižetu pirms teju vai divpadsmit gadiem.

Video sižeta nosaukums jau pasaka visu priekšā – “Iedzīvotāji nevēlas pieļaut dambja būvniecību”. Absolūts skaistums! Jo kāda velna pēc Jēkabpilī vajadzētu aizsargdambi? Latviešu protestēšanas tradīcijas gadu gaitā ir lieliski izkoptas, un tās visas pārsvarā vieno ļoti līdzīga argumentācija – mums vienkārši daudz ko negribas. Vai arī, ja gribas, tad noteikti kaut kur citur, lai ir prom no acīm.

Līdzīgi kā Grobiņā pirms kāda laika vietējie izgāja ielās, lai protestētu pret atkritumu pārstrādes rūpnīcas būvēšanu. Vienam no tiem rokās bija plakāts ar uzrakstu “Mums šeit nevajag atkritumus” vai kā tamlīdzīgi. Čali – atkritumu pārstrādes rūpnīca ir domāta tieši tāpēc, lai jums tur nebūtu atkritumu.

Tas pats scenārijs savulaik arī Jēkabpilī. Jā, protams, tur tālāk uz priekšu vajag dambi, bet mums šeit nevajag, jo negribas dzīvot blakus smilšu sienai.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X